Nameštaj po meri za ceo stan u Stepi

Inspirisani našim prethodnim referencama, mladi klijenti su nam se javili sa željom da uradimo nameštaj po meri za za kuhinju, hodnike, spavaću i dečiju sobu u stanu u naselju Stepa Stepanović u Beogradu.

Kuhinja po meri

Kako je prostor predviđen za kuhinju bio izuzetno mali, a zidovi ne baš savršeno ravni, bio je izazov uklopiti kuhinjske elemente tako da se prostor optimalno iskoristi.

Specifično je bilo to, što je kao i većina kuhinja u naselju, i ova imala problem sa izmeštenim aspiratorom, koji smo rešili produbljivanjem najviših gornjih elemenata.

Ispostavilo  se da je prostor iznad frižidera bio dovoljne širine i dubine za još jedan viseći element, koji je postavljen u ravni sa ostalim elementima na ovoj visini. Najviše gornje elemente, smo hteli da istaknemo drugačijim dezenom univera, koji se poklapa sa frontovima donjih elemenata, za koje je odabran dezen mahagoni.

Niži i plići gornji elementi su od belog univera visokog sjaja (najsvetlija nijansa bež boje koju su klijenti odabrali iz ton karte), a prema njima je uklopljena i nijansa radne ploče.

Kako su odvodi za vodu i sudomašinu nezgodno postavljeni, bili smo primorani da nađemo najoptimalnije rešenje za odlaganje većih kuhinjskih potrepština,  tako da su u krajnjem desnom uglu, odmah ispod fioke za escajg, postavljene i dve duboke kuhinjske fioke.

Leva sekcija donjih elemenata okupirana je skoro u potpunosti sudomašinom i ugradnom rernom, tako da smo fioku koja obično ide ispod rerne, prebacili iznad, kako bismo dobili na što većoj funkcionalnosti.

Stakleni peskirani element je dodat na zahtev klijenata, kao malo drugačiji detalj, sa Blum podizačima za vrata. Na najvišim gornjim elementima izbegavano je postavljanje ručki, već se vrata otvaraju tip-on sistemom, osim u delu iznad peskiranih vrata gde implementacija tip-on sistema nije bila izvodljiva zbog dvojnih/ugaonih levih vrata.

Sokla je aluminijumska, kao i diht lajsna. Sudopera je proizvođača Rodi, 65cm ukupne širine. Ručke su Rujz, češljane obrade.

Na zidić ispred ove kuhinje po meri smo dodali duplu ploču od univera istog dezena kao i donji frontovi, debljine 3,6 cm, čime smo dobili šank i još jednu radnu ili površinu za odlaganje sitnijih kuhinjskih potrepština ili dekorativnih elemenata.

Šipke sa žičanim korpama i žičane ručke su takođe dodate na zahtev klijenata. Rasveta je u podu plićih gornjih elemenata, LED traka je celom dužinom i sa prednje strane donjih elemenata je postavljena maska debljine 4cm u istoj ravni sa aspiratorom.

Plakari po meri u hodniku

Pošto je hodnik prilično prostran, iskoristili smo ga za plakare po meri od poda do plafona, pri čemu je zanimljiva nestandardna visina plafona od preko 3m!

Zahtev je bio da sve maksimalno bude zatvoreno, osim jednog dela gde je ploča sa kukama i u donjoj zoni gde je ormarić sa fiokama koji može da posluži za sedenje prilikom obuvanja.

Sa leve strane, gde je kutija sa osiguračima koja bi sprečavala otvaranje gornjih vrata, stavljena je maska od poda do plafona, za čiju su širinu vrata skraćena, ali je prostor iza nje ostao upotrebljiv.

Unutrašnji raspored je rađen u dogovoru sa klijentima. Materijal je univer, dezen Sonoma – siva.

Za odlaganje garderobe su birane kuke na kojima se nakon postavljanja ne vide šrafovi, a ručke su dezenom uklopljene sa kukama.

Plakar i polica u spavaćoj sobi

Za drugi plakar, u spavaćoj sobi, zahtev je bio da bude bez ručki. U donjoj zoni urađene su tri fioke. Raspored je po dogovoru. Urađen je od belog univera, ali sa drvenom teksturom.

Kako su i ovde bili krivi zidovi, dodata je jedna maska uz ivicu plakara kako bi se sakrile neravnine. U udubljenju sa leve strane je, po zahtevu klijenata, ugrađena bela, otvorena polica za koju je traženo da ne ide od poda do plafona pa je onda uklopljena sa visinama srednjih vrata plakara.

Zbog krivih zidova su i ovde stavljene maske sa leve i desne strane.

Dečija soba

Dečiju sobu smo uradili na osnovu naše prethodne reference: „Dečija soba na Dorćolu“ pošto se klijentima jako dopalo rešenje za dupli dečiji krevet.

Plakar je pravljen po uzoru na još jednu od naših referenci: „Dečija soba na Banjici“ s tim da je očigledna razlika u dimenzijama i boji plakara, kao i u tome da ovaj nije pokretljiv (na točkićima), već se u potpunosti oslanja na pod.

Ispod kreveta su tri velike fioke – sanduci za odlaganje stvari ili posteljine. Umesto klasične stranice, postavili smo paravan, koji u isto vreme služi kao ogradica i kao mesto gde dete može da se pridržava dok se penje uz stepenice – fioke. Paravan je spušten na ovu visinu, kako ne bi previše zagradio ograničen prostor između kreveta i plakara.

Izbegli smo ručke tako što smo ukopavali čela (ostavljani su otvori na frontovima). Prva dva stepenika su fioke, celom dubinom, dok je poslednji stepenik ujedno i sanduk za odlaganje igračaka i stvari.

Drveni dezen je Kronospan zlatni hrast K003.

Sve je rađeno od univera, sem ogradice i paravana, koji su od medijapana.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference