Neobičan kancelarijski nameštaj za agenciju Flytime

Ako redovno pratite naše radove, već vam je poznato da smo nameštajem po meri opremili mnoge privatne stanove, kuće i vikendice. Međutim, i poslovni prostori su idealni za nameštaj po meri, jer na taj način dobijaju osobenost i izdvajaju se, a za prijatno radno okruženje veoma je važno da sve bude dobro osmišljeno i uklopljeno, uz maksimalno iskorišćenje prostora.

Zato ćemo se ovog puta osvrnuti na jedan poslovni prostor koji smo nedavno opremili. U pitanju je FlyTime iz Beograda, firma koja se bavi prodajom avio karata.

Minimalizam i kvalitetni materijali

Sve je napravljeno od kombinacije dva materijala – medijapana bele boje u 100% visokom sjaju i univera u dezenu hrasta (zlatni kraft). Univer je dupli, takozvana “četvorka”.

U radni prostor smeštena su dva neobična radna stola i dva elementa sa ormarićima.

Sve je nestandardnih dimenzija. Primera radi, veliki radni sto je dugačak čak 3.75 metara!

Karakteristično je da na velikom radnom stolu ne postoji ni jedan prav ugao, što je za majstore bio dosta kompleksan posao. Razlog za izostavljanje pravih uglova jeste to što je bilo potrebno da se obezbedi dovoljno mesta za prolaz. Manji radni sto takođe ima uglove koji nisu pravi.

Na ormarićima nema ručki, kako bi se ispratio minimalistički dizajn, tako da je otvaranje po sistemu tip-on, dok se fioke na kasetama sa unutrašnje strane stolova otvaraju pomoću usečenih ručki.

Još jedna specifičnost ovih elemenata nameštaja po meri jesu “kutije” od univera koje su ubačene tako da izviruju iz frontova medijapana, što zaista doprinosi modernoj estetici i razbija monotoniju u enterijeru.

U enterijer je ubačena i podprozorska daska od medijapana, a svaki sto je opremljen i rozetnom za kablove.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference