Kuhinja po meri za mladi bračni par na Bežaniji

Kontaktirao nas je mladi bračni par sa željom da napravimo kuhinju po meri za njihov stan na Bežaniji, po uzoru na jednu od stilskih kuhinja koju su videli u referencama na našem sajtu.

Izrazili su želju za malim modifikacijama, poput toga da ramovi na vratima i fiokama ne budu iz delova, već su frontovi izdubljeni po sredini, tj. ukopani, pa je potom stavljana ispuna od tanjeg medijapana.

Po standardnoj praksi, nakon posete njihovom stanu radi uzimanja preciznih mera u prostoru, klijenti su dobili tehničke crteže i 3D prikaz buduće kuhinje.

Cela kuhinja je od medijapana u najsvetlijoj bež nijansi (skoro kao bela).

Frižider je već bio smešten u kuhinju, te je trebalo da ostane na istom mestu gde je i bio, pa smo u skladu sa tim radili i elemente. Iznad frižidera je urađen duboki element, u dubini donjih elemenata.

S obzirom na to da je gornji element iznad frižidera dublji, ostao je prostor između tog elementa i elemenata iznad sudopere. Klijenti su želeli da na tom mestu budu postavljeni nosači za flaše, te su nam poslali sliku kako bi otprilike želeli da to izgleda. Po uzoru na sliku, napravili smo dve drvene letvice, od masiva hrasta, i po meri uradili profile od metala. Iza nosača je postavljena obloga od medijapana na koju su isti pričvršćeni.

Desna vrata ispod sudopere se prostiru do frontalnog dela frižidera (kako bi se neometano otvarala), dok je maska u nastavku (koju frižider zaklanja) fiksirana. Unutrašnjost dela ispod sudopere je iskorišćena celom širinom.

Levo od sudopere je poluugradna mašina za pranje posuđa. S obzirom na to da su donji elementi kuhinje rađeni na visini od 90cm, dok je standardna visina sudo-mašina 82cm, iznad nje je postavljena maska od medijapana koja sakriva prazan prostor do radne ploče.

Radna ploča je od dezena drveta.

Što se tiče cele kuhinje po meri, zahtev je bio da se ivice fioka i vrata u potpunosti podudaraju, tj. da svi elementi budu simetrični. Donji elementi rađeni su kombinacijom elemenata sa fiokama i elemenata sa vratima. Desno od elemenata sa fiokama su vrata iznad kojih je ugradna grejna ploča. Na desnom kraju donjeg elemenata, neposredno ispod grejne ploče je ostalo prostora za mrežnu fioku.

Zid na kome se nalazi visoki element je bio prilično kriv, a zahtev je bio da se tu smesti i rerna, te pošto je rerna standardne širine (60cm), a zid je veći od toga, radili smo ceo element u širini otvora, pa smo levo i desno od rerne postavili maske kako bi se sve savršeno uklopilo. Ispod rerne su dve fioke, jedna za tepsije i jedna klasična, a ispod fioka su vratanca.

Gornji kuhinjski elementi su takođe simetrični, kao i donji. Srednja vrata gornjih elemenata (iznad sudopere) su sa staklenom ispunom, dok su vratanca sa strane od medijapana. U delu do frižidera, zbog otvaranja vrata, išli smo sa fiksnom maskom, s tim da je unutrašnjost elementa slobodna i iskorišćena u punoj širini.

Dvojnim staklenim vratima u gornjem delu, desno od frižidera, sa obe strane pridružena su dva identična elementa. Iznad dekorativnog aspiratora je jedan element sa vratima, a desno od aspiratora otvorene police. Crevo prolazi kroz gornji element i izlazi na krajnjem desnom zidu.

Celom dužinom iznad gornjih elemenata ugrađena je granc ploča sa halogenom rasvetom, prateći dubinu gornjeg elementa koji se nalazi iznad frižidera.

Model ručki na kuhinji klijenti su odabrali u našoj maloprodaji.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference