Dečije sobe po meri u potkrovlju na Voždovcu

Danas idemo na Voždovac, u potkrovlje u kom su smeštene dečije sobe, opremljene našim nameštajem po meri.

Dečiji dnevni boravak

U dečijem dnevnom boravku smo napravili police za TV i biblioteku. I jedan i drugi element su rađeni od univera, u dezenu za letvice, dok je beli univer korišćen za frontove i za otvorenu policu.

Na levoj strani TV-a se nalazi radijator koji vi, naravno, ne vidite, jer smo ga sakrili, to jest, maskirali. Ispod TV-a, a celom dužinom zida, nalazi se komodica za odlaganje stvari, čija unutrašnjost je podeljena na nekoliko komorica. Iza TV-a su “leđa” u dezenu drveta sa letvicama.

Pored ovog zida nalazi se biblioteka, napravljena po meri ove prostorije i prema želji klijenata. Sa leve i desne strane bibilioteke, a na istom zidu, možete videti letvice, koje su zapravo ormarići za odlaganje stvari. Bibilioteka je ostvetljena u krug, celom površinom, a za osvetljenje je korišćena LED traka u aluminijumskom profilu.

Soba za dečaka

Ova soba je pravljena po meri, a za jednog dečaka osnovca. Materijali koje smo koristili za izradu nameštaja u ovoj sobi su univer sive i žute boje, kao i univer s dezenom teksture.

I u ovoj prostoriji smo napravili masku čija je funkcija da sakriva radijator. Maska se nastavlja u komodu pored radnog stola, a na ovu se, pak, nadovezuje radni sto.

Žuta linija koja se provlači kroz sve elemente služi kao “vesela konstanta” i s razlogom je prisutna u svakom komadu nameštaja. Na gornjoj polovini zidova nalaze se otvorene police, napravljene od kombinacije pomenutih materijala.

Za osnovnu formu ovih polica je uzet šestougani oblik. Jedna takva polica se nalazi i iznad radnog stola, koji predstavlja centar zida.

Gledajući s leva na desno, radni sto se nastavlja u sanduk, na koji mogu da se stave jastuci i da se na njemu sedi ili leškari, a na njega se nadovezuje krevet sa fiokom. I na ovom zidu je rađena obloga i ovaj zid takođe ima otvorenu policu žute boje, dok se ispod nje nalazi skriveno svetlo.

Komad nameštaja ispod kreveta sadrži ormariće i fiokice za odlaganje dečije garderobe, kao i par otvorenih polica, istaknutih, pogađate, žutom bojom.

Preko puta radnog dela sobe, nalazi se jedna konzolna TV komodica, okačena na zid, napravljena od kombinacije univera. Komodica ima vratanca iza kojih se nalazi prostor za odlaganje i jednu otvorenu komoricu, čija je namena odlaganje džojstika video konzole :-)

Ormar u predsoblju

Za predsoblje smo napravili ormar po meri koji služi za odlaganje zajedničkih stvari ili garderobe. Ram ovog ormarića je od furnira, kao i unutrašnja kocka na čijoj gornjoj stranici se nalazi LED rasveta.

Vrata ovog ormara su od farbanog medijapana, standardna sa šarkama na BLUM usporivač.

Vrata izgledaju kao da su podeljena na kocke, a zapravo su pravougaonog oblika i čine celinu celom visinom, i sa leve i sa desne strane. Otvaraju se uz pomoć tip-on sistema, te stoga nemaju ručke.

Garderober-soba po meri

Ova soba je iskorišćena za odlaganje garderobe, a ormari su spakovani u nju tako da je iskorišćen svaki milimetar prostorije.

Ispod kosine krova se nalaze niži ormari sa kliznim vratima, a ostali ormari su standardni, sa vratima, fiokama i unutrašnjim prostorom kakav priliči nameštaju čija je funkcija čuvanje garderobe.

Ormari su napravljeni od univera, a noćni stočić je kombinacija masiva (nogari i stočića i taburea) i farbanog medijapana (sto sa fiokom). Ram ogledala ovog stočića ima ugrađene LED trake.

Soba za tinejdžerku

Ovu sobu smo pravili za jednu modernu srednjoškolsku, pa i ne iznenađuje što je nameštaj svedene forme i jednostavnih linija. Pošto smo napravili krevet sa radijusima na krajevima, isti vizuelni pečat smo iskoristili i za noćni stočić pored njega. Taj motiv se provukao i na ogledalu, kao i na ručkama ormara.

Sav nameštaj po meri je rađen od medijapana u dvema sličnim bojama, svetlije i tamnije nijanse.

U uglu sobe se nalazi radni sto sa fiokama ispod radne ploče i jednim fiokarom u sredini koji je, ujedno, poslužio i kao oslonac ploči.

Iza radnog stola je obloga za zid, u dezenu drveta, koji se uklapa sa postojećim bojama i dezenima nameštaja i parketa.

Ormar je napravljen sa standardnim rasporedom po izboru klijenata, ručke su od medijapana, oblika zaobljene kocke. Taj oblik se jasno vidi i na ivicama kreveta koje su deblje od ispune i koje služe i kao nogari kreveta jer su pravljene od medijapana debljine 40mm – dovoljno debeo da drži celu konstrukciju kreveta.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference