Nameštaj po meri za stan u naselju Alpha City

Za ovaj veliki stan u naselju Alpha City na Zvezdari, napravili smo nameštaj po meri za dečiju sobu, dečije kupatilo, dnevnu sobu, garderober, kupatilo i trpezariju.

Dečija soba

Zahtev je bio da nameštaj bude u roze i beloj boji, prilagođen devojčici, i da su za sobu potrebni krevet, komoda sa policama, radni sto i plakar. Idejno rešenje i raspored nameštaja su u potpunosti ostavljeni nama.

Nakon što smo uzeli mere, ponudili smo klijentima modele za sve tražene komade nameštaja, na osnovu kombinovanih fotografija sa interneta, kao i predlog budućeg rasporeda.

Veliko ogledalo, viseće ogledalce iznad radnog stola i noćni stočić pored kreveta, koji stilski prate ostatak nameštaja, su bili naši predlozi koji su prihvaćeni kako bi finalni izgled ove dečije sobe bio potpuniji.

Nakon definisanja svih preostalih detalja, ubrzo smo počeli sa proizvodnjom. Nekoliko momenata iz procesa proizvodnje možete videti na fotografijama ispod.

Krevet, komoda sa policama, plakar, noćna komodica, radni sto sa ogledalcetom i ogledalo rađeni su od medijapana, dok su nogice za noćni stočič, otvorenu policu i dečiji radni sto od punog drveta (gotovi modeli nogara koje i inače imamo u ponudi). Osim na radnom stolu, gde su ostale bele, nogice su farbane u zlatkastu boju. U istoj toj boji odrađena je i krunica na ogledalu.

Interesantno je da su lepljene aplikacije na komodi sa policama i krevetu u obliku leptirića i cvetova nalik na luster koji je već bio u sobi, iako ga pre proizvodnje nismo videli, niti smo kombinovali boje, koje su se na kraju savršeno uklopile.

Ogledalo je rađeno tako da može da se rotira i pozicionira pod željenim uglom.

Na krevet je ušrafljena mobilna ogradica sa jedne i druge strane, radi bezbednosti deteta.

Ram na komodi sa policama je lepljen i farban u roze boju, nepravilno sečen, a u istom stilu je rađena i gornja maska plakara, dok su ivice vrata farbane u istu boju kako bi se stekao utisak da je i plakar oivičen maskom.

Radni stočić ima leđa, stilske nogare i dve fioke nepravilnog oblika. Iznad stočiča je ploča od medijapana okruglog oblika, na koju je zalepljeno ogledalo koje smo satenskom trakom okačili na zid.

Noćni stočić ima jednu fioku i četiri nogice, u visini dušeka.

Klijenti su želeli da u gornjem delu bude ormarić, sa vratima od aluminijumskog rama i peskiranim staklom, iznad koga se nalazi granc ploča sa 3 halogene sijalice.

Nijansa roze boje je odabrana po uzoru na jednu od svetlijih nijansi sa pločica.

Sa leve strane su staklene police na Kakadu nosačima.

Lavabo nije ugradni i već se nalazio na zidu, tako da je ormarić ukrajan po njegovim dimenzijama.

Ispoštovana je želja da na ormariću nema ručki, već se on otvara sistemom gera na ivici vrata.

Uslov je bio da kupatilski nameštaj bude pravljen u boji natur hrasta, budući da je fabrička maska raskošne kade u nijansi hrasta.

U donjem delu kupatilski element je ukrajan prema postojećem lavabou. Sa bočnih strana ovaj element ima po dve duboke fioke, i vratanca u sredini. Otvaranje je i u „kupatilu za odrasle“ gerom na ivici vratanaca.

U gornjem delu smo uradili ploču od furniranog medijapana 4 cm debljine. Sa jedne strane je ormarić u alu ramu sa vratima od peskiranog stakla, a sa druge 4 police. Odozgo je granc ploča sa 4 halogene svetiljke.

Na ogledalu je urađena peskirana fazeta (obrađene ivice pod uglom)

Zahtev za trpezariju bio je da uradimo vitrinu za posuđe, koja će se uklapati sa stolom i stolicama, po uzoru na fotografiju koju su nam klijenti poslali.

Donja vrata se otvaraju zasebno, a u gornjem delu je dim staklo u ramu od furniranog medijapana, sa staklenim policama unutra i otvaraju se tip on sistemom.

Sva vrata su rađena sa ramom u debljini od 7 centimetara, dok su donja vrata ukrašena kanelurama.

S obzirom na to da stan ima prostor za garderober, klijent nam je ostavio da sami odlučimo kako ćemo ovaj komad nameštaja uklopiti. Jedini zahtev bio je da se ne ide skroz do plafona. Napravili smo tehnički crtež, te po njemu proizveli garderober.

Napravili smo podjednak broj polica, prostora za kačenje kratkih i dugih stvari, fioke.

Sve je rađeno od belog univera i kantovano ABS-om.

Fioke su sa teleskopskim klizačima i ukopavajućim ručkama.

Dnevna soba

Od klijenata smo dobili fotografije komoda sa interneta koje su im se dopale, i po uzoru na njih smo napravili 3D modele u željenoj boji.

Za dnevnu sobu smo radili TV komodu, s tim što je TV već bio okačen na zid, a iza njega se nalaze utičnice, tako da je bilo potrebno da iz tih utičnica izvedemo svetlo za viseće ormariće.

Kako bismo to uradili, bilo je neophodno da napravimo leđa, tj. masku koja je od zida udaljena nekoliko centimetara, iza koje su razvučeni kablovi sakriveni. Polica na vrhu je namerno ostavljena otvorena, bez leđa.

Na mestu gde je svetlo su staklene police, sa jedne i druge strane.

Sve je rađeno od belog medijapana, bojenog u specifičnu ljubičastu boju u pojedinim delovima.

Za donji deo komode zahtev je bio da bude u vidu otvorenih polica, kao i da se ostavi dovoljna visina za propratne uređaje.

Ručke na fiokama su celom dužinom fronta.

Ista kombinacija boja je i na drugoj komodi koju smo uradili za dnevnu sobu, s tim da su na njoj ručke kraće.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference