Nameštaj za kancelariju dizajnera u Crvenoj Jabuci

Navikli ste da vam redovno predstavljamo stanove koje smo opremali našim nameštajem po meri, pa hajde da se sada pohvalimo nečim drugačijim. :-)

Odlučili smo da malo preuredimo i naš radni prostor, te da opišemo kako smo sve to izveli.

Novu kancelariju u Crvenoj Jabuci dizajnirali su Ljiljana Barlov i Andrej Cerović. Bilo je potrebno osmisliti prostor sa dva radna mesta za dizajnere, kao i mesta za prijem naših klijenata.

Početna ideja je bila da boje budu svetle i skladne, pa je kombinovana bela boja sa natur bojom drveta.

Stolovi, komode i ormarići

Ploče stolova su od kompakt ploče, debljine 1cm, bele boje sa crnim presekom koji je pod kosinom.

Nogari stolova su od aluminijumskih profila, farbani u žutu boju. Iznad stolova je neonsko osvetljenje, čija je aluminijumska kutija ofarbana u žutu boju, kao i nogari od stolova.

Sa bočne strane oba stola, nalaze se komode sa fiokama i vratima, celom dužinom zida, a na koje se ploče stolova sa jedne strane i naslanjaju.

Na vratima su ostavljani prorezi u različitim dužinama radi otvaranja. Iste širine proreza se nalaze i na radijator maski, koja se nalazi desno od prozora, dok su u nastavku urađeni ormarići iste dubine, a prostor je maksimalno iskorišćen.

Stolice

Radne stolice su od bele PVC mreže sa metalnom hromiranom konstrukcijom.

Stolice za klijente su iz TOTEM studija, reparirane LUPINA stolice slovenačkog dizajnera Niko Kralja. One su u kombinaciji prirodnog furnira hrasta, oraha i braon kože.

Obloge na zidovima i ormarići

Obloge na zidu su rađene od univera.

Na punu ploču belog univera smo postavljali letvice od univera, drvenog dezena, na određenim razmacima. Između letvica su, na pojedinim mestima, postavljene police od farbanog medijapana, debljine 4cm.

Takođe su izrađeni i ormarići, koji se nalaze iznad stolova, sa različitom širinom frontova.
Frontovi na gornjim ormarićima su prepušteni u odnosu na pod korpusa i na taj način se otvaraju.

Dekoracija i ostalo

Štok od vrata je napravljen od drveta jasena debljine 4cm. Prepušten je u odnosu na zid po nekoliko centimetara sa svih strana.

Pored ulaza u kancelariju nalaze se tri taburea, koje su po nacrtu izradile kolege iz firme NOLOGO, a koji svojim suptilnim plavim nijansama razbjaju monotoniju tonova u kancelariji.

Na zidne ormariće postavili smo dve upadljive crvene saksije, koje takođe daju notu živosti čitavom enterijeru.

Iznad radijator maske je postavljena sajla sa zakačenim fotografijama na kojima je nameštaj koji smo izrađivali, a koji možete pogledati i u našim drugim referencama.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference