Stan u Živka Davidovića – naselje Alpha City na Zvezdari

Pozvao nas je klijent sa zahtevom da proizvedemo nameštaj po meri za kuhinju, spavaću sobu i hodnik stana na Zvezdari.

Saopštio nam je da želi da u stanu preovladava rustičan stil, sa akcentom na detaljima kao što su granc ploče na elementima i kanelure na vratima (profilisana vrata).

Poseban zahtev bio je da bela tehnika isprati preovlađujući rustičan stil, tako da su pojedini uređaji (spoljašnost aspiratora) farbani kako bi se uklopili u nameštaj.

Napravili smo tehnički crtež i 3D model kako bi klijent dobio što precizniju sliku o tome kako će nameštaj izlgledati u realnom prostoru, i nakon njegovog pozitivnog odgovora odmah otpočeli proizvodnju.

Kuhinjski elementi napravljeni su od medijapana bele boje sa 50% sjaja, i sa detaljima koji odišu rustikom.

Dvoja vrata gornjih kuhinjskih elemenata su staklena u ramu od medijapana. Radna ploča je urađena u dezenu drveta.

U sve fioke elemenata ugrađeni su usporivači, radi lakog i praktičnog zatvaranja. Kuhinjski uređaji kao što su rerna i frižider, ugrađeni su u same kuhinjske elemente, a naručeni su našim posredovanjem, kako bi se i oni potpuno uklopili u željeni enterijer.

Ručice proizvođača Rujz, koje takođe prate rustičan stil, postavljene su na sva vrata i fioke. Na desnom kraju donjeg dela elemenata napravili smo mrežnu fioku, koja je odlično rešenje da se višak prostora iskoristi na praktičan način, i koja služi za odlaganje artikala poput ulja, raznih bočica, šećera itd.

Sudopera je granitna.

Ispred kuhinje postavljena je veoma interesantna rustična vitrina, koju smo pravili po meri od medijapana bojenog u neobičnu plavu boju sa ispraćenim istim kanelurama kao na vratima i sa ugrađenim staklenim policama, kako bi se razbila monotonija dominantne bele boje kuhinjskih elemenata.

Pošto je prostor u hodniku prilično male kvadrature, odlučili smo da iskoristimo zidni prostor i za njega napravili ugradni plakar od medijapana bele boje, naravno u potpuno istom rustičnom stilu kao i za kuhinju.

Unutrašnjost plakara je racionalno iskorišćena, sa delom za odlaganje daske za peglanje, delom za kačenje garderobe i sa policama.

Nameštaj u spavaćoj sobi ispratio je svetao ton ostalih prostorija, kao i klijentov željeni rustičan stil.

Ormari u spavaćoj sobi pravljeni su od univera bele teksture, sa istim ramovima kao kod nameštaja u ostalim prostorijama i visine su od poda do plafona, kako bi u njima bilo što više mesta. Oba ormara imaju fioke u donjem delu, a vrata u gornjem, sa ručicama u rustičnom stilu.

Unutrašnjost gornjih delova ormara je kombinacija polica i prostora za kačenje garderobe.

Komode, to jest dva noćna stočića, smo izradili u potpuno identičnom stilu, od medijapana bele boje i sa po dve fioke, a u istom stilu i takođe od belog medijapana napravili smo za spavaću sobu i krevet kao i toaletni sto.

U krevet, koji je na zahtev klijenta malo viši od standardnog i sa visokim uzglavljem, ugradili smo četiri fioke za odlaganje stvari, sa obe strane kreveta po dve. U sve fioke na komodama i krevetu ugrađeni su usporivači radi lagodnog zatvaranja.

Pogledajte i ostale reference