Luksuzna kuhinja po meri u Krunskoj

Bračni par iz Beograda nas je kontaktirao sa željom da napravimo kuhinju po meri za njihov stan u Krunskoj ulici, po uzoru na fotografiju koju su doneli sa sajma nameštaja, ali sa određenim modifikacijama.

Napravili smo tehnički crtež i 3D model koji su u svemu prihvaćeni od strane klijenta, te smo otpočeli proces proizvodnje.

Cela kuhinja je izrađena od medijapana, pri čemu su donji elementi u neobičnoj ljubičastoj boji, a gornji u beloj.

Radna ploča je dublja u delu gde se nalazi sudopera, kako bi ista u potpunosti bila u ravni sa frižiderom. Sudopera je od izlivene Kerrock ploče, u obliku koji je klijent želeo.

Svi okovi su proizvođača Blum, najfinijeg dizajna i vrhunskog kvaliteta. Na gornjim elementima je dupli Aventus za podizanje četvoro vrata.

U donje elemente su ugrađene ugaone Blum fioke. Donji elementi od medijapana su farbani u ljubičastu boju perlom (materijalom koji obezbeđuje perličasti sjaj u procentu po želji klijenta).

Gornji elementi su od belog medijapana visokog sjaja. Oko dekorativnog aspiratora su ugrađene otvorene police koje su morale biti prilagođene aspiratoru i dužinom se prostiru iznad mikrotalasne rerne.

LED osvetljenje je, po želji klijenta, ugrađeno u pod gornjih elemenata, kao i u predelu ispod radne ploče, neposredno iznad fioka, kako bi sadržaj fioke bio osvetljen čak i kada je plafonsko kuhinjsko osvetljenje ugašeno.

U ovoj kuhinji na zidu između gornjih i donjih elemenata nema pločica, već je ugrađeno staklo sa belom folijom koja je zalepljena sa njegove zadnje strane. Dekorativni element u vidu neobičnog cvetnog motiva kaširan je sa prednje strane, te može da se skine i zameni drugim ukoliko postane monoton.

Između gornjih i donjih elemenata postavljene su police za začine, na taj način što je montirana šipka na zidu, te je klijent iz kataloga odabrao kakve će police biti postavljene na nju. Širina osnovne šipke za police u ovom slučaju je 60cm ali po želji može biti i 100cm.

Vrata gornjih elemenata se otvaraju uz pomoć Blum Aventus HF podizača, tako što se otvore jedna pa se prelamanjem otvore i druga.

U gornjem delu je urađena granc lajsna od 4 centimetra u istoj ljubičastoj boji kao i donji kuhinjski elementi.

Pogledajte i ostale reference