Nameštaj po meri za još jedan stan u Stepi

Bračni par uselio se u svoj novi stan u beogradskom naselju Stepa Stepanović.Odlučili su da stan kompletno opreme našim nameštajem po meri, tako da svaka prostorija bude u savršenom skladu.

Evo šta su bili zahtevi i kako smo sve to izveli!

Kuhinja po meri

Kombinacija boja u kuhinji je bela i boja drveta, što izgleda zaista moderno i skladno.

Poseban zahtev klijenata bio je da bude što manje gornjih kuhinjskih elemenata.

Frontovi su od belog univera, kantovani drvenom ABS trakom.

Na levoj strani ove kuhinje po meri postavljen je jedan visoki element sa ugradnom rernom. Ispod rerne su dve duboke fioke. U nastavku se nalaze donji elementi, sa fiokama. Odmah pored je i sudopera, koja je granitna.

Ostavljena je mogućnost da se do sudopere ugradi ugradna mašina za pranje posuđa, dakle ostavili smo slobodan prostor od 45 cm.

U kuhinji se nalazi i mrežna fioka, a do nje je ugaoni prostor iskorišćen tako što je postavljen Dueto Magic ugradni mehanizam po meri.

Svi uglovi su maksimalno iskorišćeni.

Do ugaonog elementa nalazi se još jedan kuhinjski element, u kom je smeštena kanta za smeće.

Kuhinja se u donjoj zoni završava frižiderom, iznad kog nije urađen nikakav element.

Što se tiče gornjih kuhinjskih elemenata – postoje samo dva viseća, jer je takav bio zahtev klijenata. Tu je smešten i dekorativni aspirator, a u nastavku visećih elemenata – police debljine 4 cm, koje su opkrojene oko aspiratora.

Pozadina iza gornjih elemenata je u dezenu radne ploče, kako bi se sve savršeno uklopilo. Radna kuhinjska ploča je Kaindl, u drvenom dezenu. Između gornjih i donjih elemenata su na zid montirani žičani elementi.

U gornjoj zoni je sve zatvoreno maskom, kako bi se sakrilo crevo za aspirator.

Na pult je postavljena gornja ploča od univera, u istom dezenu kao što je obloga u gornjoj zoni kuhinje, a puštena je i jedna stranica.

Dnevni boravak i trpezarija

Klijenti su želeli da trpezarijski sto bude kod prozora, ali da se vizuleno odvoji od garniture za sedenje. To smo rešili tako što smo napravili pregradnu TV komodu, koja odvaja ove dve celine.

Na TV komodi deo predviđen za televizor je rotirajući, to jest ugrađen je disk koji može da se rotira. Oko prostora za TV su otvorene police, a u donjem delu komode nalaze se četiri fioke koje nemaju ručke već se otvaraju tip-on sistemom. Komoda je od belog univera.

Gornja ploča klub stola je od furniranog medijapana (furnir orah), a podkonstrukcija je od kovanog gvožđa.

Trpezarijski sto je napravljen od furnira oraha. Sto ima mehanizam za rasklapanje Schachermayer.

Noge stola su debljine 8×8 cm, takođe od oraha. Povlačenjem jedne strane ploče automatski se otvara i druga strana. U kutiji koja se nalazi ispod gornje ploče je dodatna ploča, koja se po potrebi ubacuje između dve gornje ploče koje se razdvajaju.

Još jedan specifičan zahtev za ovu celinu stana bio je da se u uvučenom delu trpezarije postavi jedan pomoćni krevet. Ovaj  krevet je napravljen od medijapana, u beloj boji. Ima dve fioke koje se otvaraju pomoću usečenih otvora.

Pored kreveta nalazi se jedna mobilna kaseta sa dve fioke i otvorom, koja stoji na silikonskim točkićima.

Kupatilski elementi farbani su u tirkiznu boju, po izboru klijenata.

U donjoj zoni ispod lavaboa je ormarić sa dvoja vrata, koji se otvara tip-on sistemom.

U gornjem delu iznad lavaboa nalazi se ogledalo lepljeno na ploču od medijapana, sa dve police sa strane i jednom koja se prostire celom dužinom.

Iznad WC šolje je element od istog materijala i u istoj boji, koji predstavlja kombinaciju otvorenih i zatvorenih polica.

Hodnik

Sa jedne strane hodnika je klizni plakar, sa unutrašnjim rasporedom koji su klijenti odredili.

Prekoputa plakara je komoda za sedenje, ispod koje su vratanca sa policama, dok je pored visoki element gde se nalazi jedna ploča koja se rotira – sa jedne strane su kuke za kačenje garderobe, a sa druge lepljeno ogledalo. Jedna otvorena polica smeštena je iznad komode za sedenje.

Sve je napravljeno od univera.

Prostor ispred spavaće sobe koji je predviđen za plakare ispunili smo kliznim plakarima od belog univera.

Spavaća soba

Za potrebe spavaće sobe napravili smo po meri bračni krevet sa dve kasete pored, od kojih je jedna mobilna. Kasete su na tip-on otvaranje.

Ugaoni sto je takođe našao svoje mesto u spavaćoj sobi, kao i tri police iznad njega.

Sve je napravljeno od univera, u kombinaciji drvenog i tirkizno plavog dezena.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference