Nameštaj za kuhinju i dnevnu sobu stana u Makenzijevoj

Klijent je želeo da opremimo njegov stan, to jest kuhinju i dnevni boravak, u modernoj, minimalističkoj varijanti i beloj boji.

Čitav nameštaj po meri za ovaj stan rađen je od medijapana bele boje, visokog sjaja.

Kako bismo ispoštovali želju za minimalizmom, kuhinja je rađena bez ručki, a otvaranje kuhinjskih elemenata vrši se pomoću tip-on sistema na donjim i sistema podizača na gornjim elementima.

Elegantne ručice postavljene su samo na elementima ove kuhinje po meri iza kojih se nalazi ugradni frižider, jer je vakum frižiderskih vrata previše snažan da bi otvaranje tip-on sistemom bilo moguće.

Kuhinjski element koji se nalazi iznad sudopere sastoji se od tri dela, dok je donji element podeljen na šest identičnih fioka.

Umesto trpezarijskog stola, nasuprot sudoperi postavljen je masivan šank, koji služi kao trpezarijski sto. U produžetku šanka, sa leve strane, nalazi se ugradna mašina za pranje posuđa, kao i šporet iznad koga je prelepi dekorativni okrugli aspirator i fioke u donjem delu.

Sa druge strane šanka nalazi se dodatna radna ploča, iznad koje su postavljene otvorene police, kao i jedan veliki kuhinjski element sa ugradnom rernom bele boje, čija se nijansa savršeno vizuelno uklapa sa ostatkom kuhinje, i ugradnim frižiderom.

Biblioteka za dnevni boravak rađena je u interesantnom obliku otvorenih polica ankerisanih na zid, takođe od medijapana debljine 4 cm. Raspored visine i širine prostora postignut je u dogovoru sa klijentom.

Komoda za TV, takođe smeštena u dnevnoj sobi, od medijapana, sa fiokama. Iznad komode su opet otvorene police ankerisane na zid.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference