Nameštaj po meri za kuću u Šumicama

U ovoj predivnoj kući u Šumicama imali smo zadatak i zadovoljstvo da se pobrinemo za izradu nameštaja po meri, što smo izveli prema gotovom projektu arhitekata
Pajagić | Rančić, koje su radile i projekat kuće.

Pogledajte kako smo to izveli!

Cipelarnik po meri

Na samom ulazu, naš zadatak je bio da sprovedemo u delo zamisao arhitekata i napravimo multifunkcionalni komad nameštaja, odnosno cipelarnik po meri, koji takođe služi i kao ostava za rekove za struju.

Sa spoljašnje strane smo uradili plastifikaciju ramova, ispuna je ogledalo sa folijom, a ovaj komad nameštaja se otvara uz pomoć kliznog mehanizma Raumplus.

Dečije sobe po meri

Posmatrano iz dizajnerskog aspekta, dečije sobe skoro iste, sa veoma malim razlikama.

U obe dečije sobe smo koristili po dve boje univera. Radni stolovi u sobama, sivi i roze, napravljeni su sa fiokama za papaire, olovke, bojice i ostali pribor koji se skladišti u radnim stolovima.

Na stolovima se nalaze rešetke za radijatore. Iznad radnog stola u sobi za dečaka, nalazi se i jedna otvorena polica, što je skoro jedina dizajnerska razlika između ove dve sobe.

Plakari u sobama su rađeni takođe po meri. Dvobojni su, a u pitanju su kombinacija sive i bele; odnosno roze i bele boje.

Iako su plakari pravljeni od univera, ručke na njima su od medijapana. To su, ujedno, i jedini manuelni mehanizmi za otvaranje, jer su ostale fioke i vrata napravljeni tako da se otvaraju uz pomoć tip-on sistema.

Sivi i roze delovi plakara u sebi imaju police, dok su beli delovi napravljeni sa šipkama za kačenje garderobe. Plakari su napravljeni od poda do plafona, zatvoreni su maskama, tako da nema lufta između plafona i komada nameštaja – što praktično znači da nema prašine.

TV komoda po meri u dnevnoj sobi

U dnevnoj sobi smo se pobrinuli za izgled i funkcionalnost TV komode po meri.

Jednostavna, a ipak veoma upečatljiva, ova komoda je napravljena od belog medijapana.

Opremljena je gerovanim ručkama i šarkama sa usporivačima, a unutrašnjost je veoma praktična i jednostavna: u pitanju su duboke fioke za dokumenta i ostale stvari koje svaka porodica ima potrebu ili naviku da skladišti u dnevnom boravku.

Fioke u stepeništu

Stepenište su radili klijenti, odnosno jedan od podizvođača, a naš zadatak je bio da uklopimo klizne mehanizme za cipele.

To su ormari koji se otvaraju na klizačima. Frontovi su napravljeni od furnira, dok je unutrašnjost od univera.

Da bi cipelarnik mogao da se neometano otvara, uradili smo gerovane ivice sa bočnih strana.

Od stepeništa postoji metalna konstrukcija koja se oslanja o pod. Trebalo ju je izbeći, uklopiti i dobiti ovakav vizuelni utisak kakav smo uspeli da dobijemo, na šta smo veoma ponosni.

Kupatilski nameštaj po meri

Kupatila smo opremili nekoliko – preciznije tri!

Na prvom nivou, u malom kupatilu, napravili smo ormarić od furnira i ogledalo sa pozadinskom rasvetom. Kao i za ostatak enterijera, i za kupatila su postojali projekti u koje smo se mi uklopili.

Na spratu se nalaze dva kupatila: manje i veće.

Prvo kupatilo, manje, opremili smo komodom čiji su frontovi od furnira, a ploča od Kerrock-a.

I u ovom kupatilu je iza ogledala pozadinsko svetlo, koje se pali pokretom ruke.

Veće kupatilo na spratu, pored komode ima i ormarić po meri, dimenzija od poda do plafona.

Ceo ormarić je napravljen od furnira. Ploče u ovom kupatilu su takođe od Keroka. I u ovom kupatilu, naš zadatak je bio da napravimo ogledala sa pozadinskom rasvetom.

Što se unutrašnjosti svih komada kupatilskog nameštaja tiče, veoma je jednostavna – u pitanju su fioke koje se otvaraju uz pomoć jednostavnih mehanizama.

Poslednji sprat ove kuće u Šumicama, opremili smo takođe nameštajem po meri.  Konkretno, napravili smo elemente  za letnju pomoćnu kuhinju po meri, kao i deo nameštaja za spavaću sobu.

Letnja kuhinja po meri

Letnja kuhinja po meri opremljena je jednom otvorenom policom, radnom pločom, a kao dodatni estetski element, napravili smo oblogu zida.

Materijal koji smo koristili za otvorenu policu i oblogu za zid pored otvorene police je univer, a donji elementi su izrađeni od medijapana sa standardnom radnom pločom.

Za otvaranje je korišćen mehanizam Bloom sa usporivačima, a ispod gornjih elemenata se nalazi LED rasveta.

Plakar po meri

Ovaj plakar je zapravo kombinacija kliznog i standarnog plakara po meri.

Plakar je od sivog univera, levi deo ima tip-on sistem otvaranja, dakle nema ručki, dok je u desnom delu plakara, čija su vrata u ogledalu, prisutan mehanizam Raumplus, sa aluminijumskim rukohvatima i sa unutrašnjom rasvetom.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference