Nameštaj po meri za ceo stan na Dušanovcu

Današnje virtuelno putovanje vodi nas na Dušanovac, u jedan stan koji smo opremili nameštajem po meri za mladi bračni par.

Pođite sa nama!

Trpezarija po meri

U trpezariji smo napravili sto i drvenu konstrukciju stolica koristeći masiv hrasta. Ploča na stolu je takođe od masiva i takođe naših ruku delo, dok su stolice naknadno tapacirane.

Dnevni boravak po meri

U dnevnoj sobi ćemo se prvo osvrnuti na TV set i na konzolno kačenu TV komodu. Komoda je napravljena od gotovog medijapana u visokom sjaju, od istog materijala koji je korišćen i za kuhinju i ima 2 Blum fioke sa usporivačima.

Na komodi je prepušten front i fioke se otvaraju tako što se izvlače odozdo.

TV je, pogađate, okačen na zid, iako to na fotografijama uopšte ne izgleda tako. Razlog je jednostavan: zid je obložen furniranim hrastom koji je bajcovan po uzorku, tako da se uklapa sa ostatkom prostora. Utičnice i prekidači su izvučeni, što nije slučaj samo kod ove, već i kod obloge koja se nalazi u kuhinji.

Stočić je napravljen od furniranog hrasta sa gerovanim ivicama. Na kraćim bočnim stranama stočića se nalaze fioke sa Blum klizačima, koje se otvaraju pomoću tip-on mehanizma.

Fioke su iste dubine, dakle svaka je duboka do sredine stočića. Nogari stočića kao i konstrukcija koja ga nosi napravljeni su od metala koji je plastificiran u crnoj boji.

Kuhinja po meri

Krenućemo od šanka ili, ako vam je draže, nazvaćemo ga kuhinjsko ostrvo. Jedan deo ovog elementa, deo između kuhinje po meri i dnevne sobe, napravljen je tako da sadrži biblioteku.

Pogađate, mislimo na otvorene police koje se protežu od poda do plafona, koje se nalaze u samom uglu, gerovanih ivica sa frontalnih strana. Sa ove strane šanka je i ostavljen prostor za sedenje na barskim stolicama, koji je osvetljen LED rasvetom.

U pultu su sa niže bočne strane napravljene otvorene police koje služe za izlaganje dekorativnih sitnica. Sa unutrašnje strane ostrva , to jest sa strane kuhinje, nalaze se fioke, praktično celom dužinom i dubinom: 2 duboke fioke za šerpe i tanjire i 3 pliće koje služe za odlaganje escajga.

Našu virtuelnu šetnju po samoj kuhinji ćemo započeti radnom Kerrock pločom i odmah ćemo naglasiti da je i obloga zida, odnosno prostor između gornjih i donjih emelenata, takođe od Kerrock materijala.

Frontovi su od medijapana u visokom sjaju. Na gornjim elementima su Blum podizači, šarke su Blum sa usporivačima, a rasveta se nalazi podno gornjih elemenata.

Sve u svemu, kuhinja je napravljena u minimalističkom stilu, sa svim elementima koji su ugradni i vizuelno neupadljivi, osim frižidera. Sada je trenutak da ponovimo ono što ste pročitali pre par redaka: u kuhinji se takođe vidi da je desni zid obložen furnirom, isto kao i zid na kome je TV.

Spavaća soba po meri

Biblioteka u spavaćoj sobi je napravljena od kombinacije furnira i medijapana, ram je gerovani dok su unutra police od farbanog medijapana i sa elementima zatvorenog tipa, čija su vrata takođe od medijapana. Ručkice su usečene s bokova, kao što i nalažu nepisana pravila minimalističkog stila.

Noćni stočić je napravljen od kombinacije masiva i furniranog hrasta, pa je zato i bajcovan da bi se postigla ujednačenost u boji. Fioke se otvaraju pomoću tip on mehanizma, a ivice su gerovane.

Nogice ovog stočića su pomalo neobičnog oblika, ali su savršeno ujednačene sa nogama kreveta, koji je posebno interesantan upravo zbog dizajna: uzglavlje, koje je napravljeno od lestvica od masiva i već pomenute nogice. Boja kreveta, kao i materijal, sasvim očekivano, čine estetsku celinu sa bibiliotekom i stočićem.

Hodnik i niša po meri

Nameštaj po meri u hodniku se sastoji iz 4 dela. Tri su zatvorena i služe za odlaganje garderobe,a  IV deo koji je otvoren je napravljen od furnira sa staklom na leđima i LED rasvetom (koja je, podsećamo vas, prisutna u mnogim elementima nameštaja ovog stana.

Ručke su, u stvari, profilisane ivice vrata, frontovi su od medijapana, otvoreni deo je od furnira, a unutrašnjost ovog nameštaja je rađena od univera u odgovarajućem dezenu.

Niša  je napravljena od furnira, osim vertikala koje su u boji farbanog medijapana koji se slaže sa ostatkom enterijera. Niša ima 3 fioke Blum sa usporivačima, rasveta LED u gornjem delu, a ispod nje je otvoreni prostor koji spremno čeka dekorativne detalje da dodatno ulepšaju ovaj, već sada dovoljno lep i skladan, stan.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference