0

Šarm malenih rustikalnih kuhija napravljenih po meri

Dimenzije kuhinje mogu odrediti njen oblik i karakteristike, ali ne nužno i stil. Stoga možemo pustiti mašti da odleti do naše kuhinje i pretvori je u kuhinju naših snova. Posebno tokom leta, one kuhinje u rustičnom stilu zauzimaju centralno mesto i vraćaju nam šarm plemenitog drveta, pastelnih boja, ručno rađenih komada, pločica i tu toplu i prijatnu atmosferu u kojoj vreme staje, a život služi da se u njemu uživa.

Pročitaj više

5

Renoviran stan po meri stanara kao inspiracija svima nama

Stan se nije menjao od osamdesetih godina. Podovi su bili veoma izlizani i bilo je mnogo tapeta. „Ali želeli smo da živimo u dupleksu. I, iako je u pitanju stan, osećaj nam je kao da živimo u kući i to nam se mnogo sviđa“, kaže vlasnica ovog dupleksa koji se nalazi u Barseloni
Nama se stan dopao te smo odlučili da ga podelimo s vama jer verujemo da dobre ideje ne poznaju meridijane.

Pogledajmo ga zajedno, a vi procenite da li neka od ideja može i vama poslužiti kao inspiracija.

Pročitaj više

5

Sve što treba da znate o otvorenim kuhinjama

Kuhinja je godinama pravo srce mnogih domova. Sve je češći slučaj da nam vlasnici domove koje objavljujemo u Crvenoj Jabuci komentarišu da je kuhinja prostorija u kojoj sa porodicom provode najviše vremena. Ovo je dobrim delom posledica činjenice da su kuhinje otvorile prema dnevnom boravku i trpezariji kako bi se stvorio veći i udobniji prostor.
Zato, ako vas zanima da i u svom domu primenite ovaj koncept otvorenog prostora, u ovom blogu možete naći korisne informacije.

Pročitaj više

Prolećno čišćenje doma uz instrukcije Mari Kondo

Svakako ste planirali prolećno čišćenje svog doma. I svakako će vam dobro doći da uvedete red i harmoniju u svoj dom.

Ovoga puta vas nećemo samo podržati već ćemo, kako bismo vam ovaj zadatak učinili jednostavnijim, sa vama podeliti savete mudre Japanke, gurua kućne harmonije, Mari Kondo.  Za nju je proleće vreme novih početaka i smatra da čišćenje kuće „može biti katalizator sreće i produktivnosti“, a čitav postupak je podelila na 7 koraka koje mi, s verom da će vam pomoći prilikom čišćenja vašeg doma, sada delimo sa vama.

Pročitaj više

1

6 načina da vaša terasa postane prava mera privatnosti

Danas ćemo pričati o jednom posebnom prostoru na koji ne može baš svaki dom da računa, ali srećnici među nama i te kako mogu da iskoriste njegove prednosti.
Pogađate, u pitanju je terasa. Terasa je, dakle,  otvoreni prostor koji je prošireni deo vašeg stana ili kuće. Nalazi se sa strane stambene zgrade, a može biti na krovu ili u prizemlju. Ako treba da budete povezani sa prirodom, terasa će vam pružiti to zadovoljstvo više od balkona ili lođe, jer nema bočne zidove, a često ni krov. Da bi terasa upotpunila naše želje i potrebe, važno je da bude zaklonjena od očiju javnosti. Zato sa vama danas delimo nekoliko ideja kako možete da ovaj dragoceni prostor učinite oazom privatnosti.

Ako i vi sanjate o terasi koja vas zaklajnja od očiju prolaznika, suseda, stranaca, ove ideje vam pomažu da postignete svoj cilj da uživate u intimnijem prostoru ovog leta. Na ovaj način nećete imati ništa protiv da se sunčate ili odspavate. Ne radi se o stvaranju bunkera, već radije o otvorenom prostoru u koji možete izaći, a da ne budete prisiljeni da neizbežno pozdravljate komšije jer su „oni tu“. Među našim predlozima, neki jeftiniji, neki malo skuplji, a vi izaberite onaj koji vama najviše pasuje.

Pročitaj više

CJ_ref_edit-(50)

7 navika u čišćenju kuće koje bi trebalo menjati

Naučno je dokazano da čist dom u kome se održava higijena čini da se u njemu osećamo opuštenije. U stvari, sami smo to mogli da proverimo; svaki put kada očistimo kuću, osećamo se mnogo ugodnije. Čišćenje kuće nam ponekad deluje kao da čistimo i svaku mentalnu buku koju možda imamo

E, pošto je higijena važna, nama je važno da vam skrenemo pažnju na tipične grreške koje pravimo prilikom čišćenja. Mi danas delimo 7 najfrekventnijih, ali vi ništa ne brinite, ima ih 777. Jer, ko radi taj i greši, ali važno je da osvešćujemo svoje greške i da ih ne ponavljamo.
Dakle, ako se ne pronađete među “grešnicima” današnjeg bloga, samo se strpite, doći će na red i vaše navike 😊

Pročitaj više

0-13

Lepota i pragmatičnost stana opremljenog nameštajme po meri

Danas sa vama idemo u jedan ukusno i otmeno opremljen stan koji zaslužuje da vam posluži kao inspiracija. Razlog što delimo ovaj primer s vama nije samo u tome što ćete imati priliku da se još jednom uverite u prednosti i značaj opremanja prostora nameštajme po meri, već i zato što verujemo da će sveukupan utisak biti koristan  inspirativan za vas. Detalji, nameštaj za sedenje, tkanine, raspored elemenata  sve nam je ličilo na primer dobre prakse koji može poslužiti drugima.

Pročitaj više

14

Trpezarije koje tako malo traže – 5 ideja i nekoliko saveta do najboljeg izbora

U modernom domu trpezarija nije samo mesto za ručavanje, već i prostor koji služi za okupljanje porodice i prijatelja, kao i za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, od domaćih zadataka do igre i zabave. Ova prostorija je u mnogim domovima postala centar porodičnih okupljanja.

Ako ne raspolažete s mnogo prostora, a ipak bolje da iskoristite svoju malu dnevnu sobu, delimo sa vama ideje kako da jedan deo prostorije pretvorite u trpezariju.

Pročitaj više

CJ_ref_edit-(53)

Vizuelna buka u vašem domu

Kada kažemo “buka” pomislimo na auditivnu buku – na ono što dolazi kroz uši, zar ne? Na primer, zagađenje bukom izaziva neprijatnost i boravak u bučnom prostoru dugoročno može naškoditi zdravlju ukućana. Da biste smanjili uticaj ove okolnosti koja utiče na kvalitet života, možete pojačati izolaciju u kući.
I, naravno, ovo rešenje provereno radi. Ali, buka nije samo ono što nam spolja, preko uha, dopire do mozga, to je pojam koji se može odnosti na različite senzacije. Naša današnja tema je vizuelna buka, jer smo sigurni da se i vi susrećete sa ovim fenomenom.

Pročitaj više

59

Dnevni boravak inspirisan prolećem – 50 kreativnih ideja

Kako je lepo napraviti promene u dekoraciji kuće! Čak i kada nam se to ne radi, rezultat je vredan toga. Za početak, želimo da naglasimo da sezonska renoviranja uključuju samo promenu tekstila i boja.
Naravno, ako imate više vremena i ostalih sredstava, kada uređujete dnevnu sobu za proleće, možete dodati neki komad nameštaja ili novu lampu, prostirku ili zavese. Pa, pošto je tako lako, zašto to ne uradite baš ovog proleća? U ovom članku delimo sa vama više od 50 inspirativnih fotografija da svoju dnevnu sobu uredite za proleće, učinite je veselijom, ispunite je jarkim bojama, laganim tkaninama i jednostavnim rasporedima koji čiste prostoriju. I ne gubeći iz vida činjenicu da postoje rešenja za skladištenje koja olakšavaju red.

Pročitaj više

14

Ugradni ormari po meri – veliki prijatelji malih prostorija

Ugradni ormari su oni koji su napravljeni tako da se koristi sav raspoloživ prostor u prostoriji, ostavljajući vidljive samo frontove. Obično se prave od poda do plafona, imaju dubinu od 60 cm i širinu od 60, 90 ili 120 cm. Ako su napravljeni po meri, ove brojke mogu varirati.
Veoma su praktični, posebno u spavaćim sobama, dolaze sa fiokama, delovima za vešanje garderobe, sa gornjim elementima poput dubokih sanduka…

Pročitaj više

4-2

9 načina da smestite mikrotalasnu na mesto kome pripada

Kada razmišljamo o rasporedu elemenata kuhinje, nije dovoljno planirati prostor za skladištenje proizvoda, već ćemo morati da uzmemo u obzir i postavljanje aparata. Pored toga što zauzimaju mnogo prostora koji ne možemo da iskoristimo ni za šta drugo, ovi aparati mogu predstavljati pravi napor za uklapanje u estetiku prostora. Naravno da je jedno od najboljih rešenja da kontaktiramo stračnjaka i dogovorimo se s njim da nam dizajnira kuhinju po meri u koju će moći da se smeste svi elementi  i da sve izgleda lepo skocnako. Ipak, i kada se odlučimo za takvo rešenje, bilo bi zgodno da imamo neku ideju kao polaznu tačku. Zato danas delimo sa vama ideje kako da smestite mikrotalasnu tamo gde joj je najbolje mesto.

Pročitaj više

2.1

Klasična lepota jednog modernog stana

Ovaj stan u koji ćemo virtuelno otići predstavlja jedan u nizu naizgled običnih, klasičnih stanova: opremljen je u klasičnom stilu u kome dominiraju elegancija, ozbiljnost, prijatnost i jednostavnost.

Obilat i nameštajem i detaljima, ovaj stan, makar na prvi pogled, deluje kao da je opreman tako što je kupovan komad po komad i tako opremana svaka prostorija.

Pročitaj više

1

7 elemenata koji doprinose manjem intenzitetu prljanja kuhinje

Mast, prljavština, mrvice, đubre… Kuhinja je nervni centar kuće u kome prljavština ima sve šanse da slobodno obitava. Ona je messto susreta, rada, svakodnevne i stalne gužve i stoga ju je teško održavati. Znamo da su funkcionalnost i estetika dobri saveznici u planiranju doma i, na radost mnogih, danas uvek idu ruku pod ruku, posebno u kuhinji. Sinergija ova dva koncepta pomaže da nam život bude malo lakši, a čišćenje manje dosadno. Da biste smanjili potencijale za prljanje kuhinje već u startu, delimo sa vama 7 saveta kako da prilikom opremanja razmišljate na ovaj način i izaberete rešenja koja će voditi manjem prljanju kuhinje.

Pročitaj više

21

Ukrasite svoj dom za Dan zaljubljenih

Mnoge polemike se vode oko Dana zaljubljenih – počev od onih da li se tog dana zaista slavi zaljubljenost ili mučeništvo, da  li je praznik pravoslavni ili je samo katolički, da li je ljubav ili je zaljubljenost, da li je praznik povod da se potroše „na gluposti“ još neki novci, da li je u pitanju još jedan marketinški potez potrošačkog društva… Šta go da je, mi se time nećemo baviti. Ono što ćemo učiniti biće razmena ideja sa vama koji želite da obeležite Dan zaljubljenih. Ideja koje će vam poslužiti da ulepšate svoj prostor, a da u tom poduhvatu ne potršite značajan novac.

Pročitaj više

4-2

Optimizacija prostora uz nameštaj po meri

Verovatno najveći nedostatak malih stanova je nedostatak mesta za skladištenje stvari, ali dobrim i promišljenim korišćenjem prostora i dekoraterskim trikovima mi taj prostor možemo ga stvoriti i naš dom učiniti dovoljnim i prostranim.

U tome nam najviše može pomoći personalizovan pristup uređenju prostora, a takav pristup podrazumeva uportebu nameštaja po meri.

Iako na tržištu nalazimo širok asortiman nameštaja koji nudi stotine različitih veličina i materijala, nameštaj po meri je vrlo pogodna alternativa koju, prilikom uređenja enterijera, i te kako treba uzeti u razmatranje. Prednosti nameštaja po meri su mnoge. Da, tačno je da može izaći malo skuplje od standardnog nameštaja, ali sagledajvajući sve prednosti nameštaja po meri, na kraju ćete doći do zaključka da je ovo ulaganje isplativije.

Pročitaj više

11-3

Kreativnost u 24 m² opremljena po meri

Ljudi koji žive u malenim prostorima veruju da je ljudima koji žive u velikim kućama i stanovima mnogo lakše da opreme svoj dom. Oni koji žive u velikim stanovima ubeđeni su da je mnogo lakše opremiti mali prostor. Istina je da, ako hoćete da opremite svoj dom po meri i u skladu sa raspoloživim prostorom i sa svojim poteebama, nije lako ni u jednom slučaju.

Pročitaj više

7

Dnevna soba i trpezarija – odvojene a zajedno i po meri prostora

Možete imati svoju dnevnu sobu i trpezariju u istoj prostoriji bez osećaja da jedete u sredini dnevne sobe. Imajte na umu da čak i ako imate samo jednu sobu, i dnevna soba i trpezarija su sjajno okruženje za društveni i porodični život i stoga bi trebalo da imaju značaj koji zaslužuju.

Za početak, napravite skicu: to će vam pomoći da imate jasne ideje. Ne zaboravite prozore, vrata, utičnice…

Pročitaj više