Kuhinja po meri za salonac na Dorćolu

Kuhinja je rađena po narudžbini pevačice Zoe Kida iz popularne beogradske grupe Zemlja gruva i njenog supruga, a na osnovu kombinacije slika kuhinja koje su im se dopale i koje su nam prosledili mail-om.

Na prvoj slici koju su nam poslali možete videti željeni izgled staklenih frontova vrata na gornjim elementima kuhinje, dok su na drugoj ilustrovana vrata, bez stakla na frontu. Napomenuto nam je da bi bilo idealno kada bi šarke na vratima (koje se primećuju na dostavljenim slikama sa interneta) bile sakrivene, tj. nevidljive.

Nakon uzimanja mera u stanu klijenata, 3D model i tehnički crtež buduće kuhinje po meri su im dostavljeni na odobrenje u roku od jednog radnog dana.

Nakon male korekcije na 3D modelu – u vidu promene rasporeda fioka, posao je odobren i ubrzo smo krenuli sa proizvodnjom.

Cela kuhinja je od medijapana bele boje, koja je dobijena putem uzorka u vidu zidnih pločica (i sjaj i sama boja medijapana rađeni su po uzorku pločica). Iste pločice su korišćene za oblaganje zida između gornjih i donjih elemenata kuhinje.

Na samim vratima elemenata urađen je ram širine 7 centimetara i fiksni ram/maska oko svih vrata širine 4 centimetra, tako da je praktično dobijen dupli ram.

Pošto je u pitanju salonski stan visokih plafona, sa visinom kuhinje se nije išlo do plafona, već smo se vodili ivicom otvora za aspitator kao gornjom granicom gornjih elemenata, kako bismo prikrili crevo za aspirator.

Gornji deo elemenata sastoji se od troja vrata sa providnim staklom, kao i jednog zatvorenog elementa sa punim vratima od medijapana, jer se tu nalazi ugradni aspirator.

Iza punih vrata se, osim polica, nalazi i sakriveno crevo od aspiratora, koje prolazi i iza vrata visokog elementa do predodređene rupe za odžak.

Širina spoljne fiksne maske oko korpusa je idealno uklopljena sa širinom aspiratora ispod zatvorenih vrata od medijapana.

Donji elementi kuhinje

Poseban zahtev bio je da donji elementi budu malo viši od standardnih, tako da su rađeni na visini od 95 cm.

Rerna je ugradna i od njene leve ivice se nastavlja radna ploča.

Zanimljivo je da je prvobitni izbor klijenata bila tamnija nijansa radne ploče od ove koju vidite na slikama. Naime, dok je njihova kuhinja još uvek bila u proizvodnji, zamolili su nas da im isporučimo improvizovanu sudoperu sa radnom pločom, kako bi imali koliko-toliko funkcionalnu kuhinju do montiranja nove.

U tih nekoliko nedelja korišćenja, mladi bračni par je shvatio da je svetlija nijasna drveta „privremene radne ploče“ zapravo bolje rešenje, uzimajući u obzir celokupni dizajn kuhinje i estetike ostatka stana, tako da se odustalo od inicijalne ideje i finalni izbor je pao na radnu ploču koju ovde vidite.

Sudopera je proizvođača Alveus.

Mašina za sudove je u donjoj zoni elemenata sa leve strane. Iza vrata koja se nalaze do sudo mašine smo od drveta napravili policu koja služi za odlaganje kuhinjskih daski za sečenje.

U okviru donjih elemenata nalaze se četiri fioke, mrežna fioka FGV, kao i element sa policama. Na fioke su stavljeni teleskopski klizači FGV sa ugrađenim usporivačima.

Na svim elementima postavljene su ručice proizvođača Rujz, patinirane i birane iz kataloga.
Ispod gornjih elemenata postavljeno je neonsko svetlo.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference