Nameštaj po meri za ceo stan u novoj zgradi West 65 na Novom Beogradu

Često se dešava da nas potencijalni klijenti pozovu radi izrade nameštaja po meri u još uvek neuseljenom novom stanu. Ovaj put dobili smo poziv od klijentkinje koja je relativno skoro kupila nov stan u prelepoj, modernoj zgradi West 65, kod Airport City-a, na Novom Beogradu. Prednost kada imate prazan stan je što sve može savršeno precizno da se uklopi i napravi po meri, tako da maksimalno iskoristite prostor, i što je još bitnije, da to izgleda baš onako kako vi želite.

Klijentkinja nas je angažovala da po njenoj ideji izradimo nameštaj po meri za dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu i kupatilo. Sve je rađeno od medijapana i farbano poliuretanskim dvokomponentnim bojama, koje su lake za održavanje.

Dnevna soba

Za dnevnu sobu smo napravili police za ukrase, knjige ili piće sa stolom za kompjuter, komodu za televizor i visoki plakar. Sve je rađeno od medijapana bele boje, sa pločom koja je od braon medijapana. Polica je multifunkcionalna, sa 9 pregradnih otvora, a ispod nje je sto koji ima šupljinu za stolicu i jednu fioku i ormarić za odlaganje stvari.

TV komoda takođe ima šupljinu, gde je predviđeno da stoji DVD player ili neki sličan uređaj, kao i 4 ormarića i jednu fioku za odlaganje. Plakar je rađen od poda do plafona i sadrži vrata različite visine te može imate razne namene.

Kuhinja

Prostor ove kuhinje po meri je pravougaonog oblika, sa jednim delom otvorenim i predviđenim za šank. Rađeni su i gornji viseći, i donji elementi i to od belog medijapana. Jedino je crna radna ploča, takođe od medijapana sa motivom crnog mermera.

U prvi element, sa leve strane od ulaza, ugrađena je rerna i on se sastoji od gornjeg plakara, rerne i donje fioke i ormarića. Dalje, slede tri velike fioke u donjem redu, ugradna mašina za pranje sudova i ormarić iznad koga je sudopera. Gornju levu stranu čine viseći plakari, od kojih je jedan urađen sa staklenim frontom. Metalni držači sa kukicama za kuhinjski pribor su takođe naručeni kod nas.

Nasuprot vratima, postojalo je udubljenje u zidu u kome su postavljeni donji ormarići sa ugradnom pločom za kuvanje, iznad koje je mali, ugradni aspirator. Desno od njega su još dva viseća elementa – ormarića. Frižider je ubačen u postojeću rupu u zidu, a iznad njega je ugrađen još jedan element za skladištenje. Do frižidera se nalazi otvoreni bar, čiji su donji delovi takođe rađeni kao ormarići.

U ovoj kuhinji prostor je maksimalno iskorišćen, tako da ima jako puno prostora za skladištenje kuhinjskih rekvizita i namirnica.

U spavaćoj sobi rađen je prvo visoki, ravan plakar, koji se prostire od poda do plafona uz zid levo od ulaznih vrata.

Uzak prostor do zida, desno od ulaznih vrata, iskorišćen je celom dužinom i sastoji se od jednog užeg plakara i komode sa vratima i fiokama. Deo komode služi kao toaletni sto, sa šupljinom u koju se uvlači tabure.

Rađen je i krevet, sa dve male i dve velike fioke, i tapacirungom na uzglavlju. Još jedan visoki standardni plakar postavljen je na zidu pored kreveta.

Sve je rađeno od medijapana boje blede lavande.

Kupatilo

Ceo kupatilski nameštaj je rađen od medijapana boje slonovače. Lavabo je maskiran elementom koji sadrži jedan duži, vertikalni ormarić, fioke i manji, horizontalni ormarić sa dvoja vrata. Iznad lavaboa je viseći element, koji čine jedan širi plakar koji na vratima ima ogledalo, i jednim uži plakar desno.

Na suprotnoj strani nalazi se visoki standardni plakar po meri, u kome su sakrivena sredstva i rekviziti za čišćenje, a koji je kombinovan od fioka i većih ormarića. Iznad veš mašine je još jedan plakar u kome je sakriven bojler. Metalne kukice na svim vratima su odabrane tako da prate ovaj klasični, kupatilski stil.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference