Kuhinja i plakari po meri za stan u Džona Kenedija

U ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu, nalazi se stan za koji smo napravili kuhinju i garderobere po meri.

Pogledajmo zajedno kako smo to izveli!

Kuhinja po meri

Kuhinja je napravljena u minimalističkom stilu – svedena je, bez suvišnih detalja, ali efektna upravo zbog svoje jednostavnosti. Za izradu kuhinje koristili smo beli medijapan i univer u boji zlatnog hrasta. Bela boja medijapana pojačava efekat čistoće prostora, a zlatni hrast, koji smo, između ostalog, koristili i za radnu ploču, daje prostoru toplinu.

Što se tiče „tehnikalija“ sudopera je blanko, donji elementi se otvaraju uz pomoć ger ručki, dok se donji otvaraju sa kosinom. Svi elementi su ugradni: od frižidera, preko mašine do rerne. Ova odluka je znatno doprinela eleganciji i gore pomenutoj svedenosti prostora,a isto možemo reći i za LED rasvetu kao i za jedan poseban detalj koji razbija monotoniju. Pogađate, mislimo na otovrenu policu sa leve strane gornjih elemenata koja je napravljena tako da i bojom i materijalom razbija belinu prostora.

Iza kuhinje, u hodniku stana, nalazi se plakar koji je takođe, kao i frontovi kuhinje, napravljen od belog medijapana, sa jednim jedinim detaljem – profilisanim ručkama sa strane. Ista boja materijala doprinosi da ovaj deo stana čini vizuelnu celinu.

Garderober po meri

Pravljen od univera u boji zlatnog hrasta, dok su za vrata su korišćeni alu profili sa dim sivim staklom. Ručke su plastificirane u crnu boju.

Unutrašnjost garderobera prilagođena je potrebama korišćenja, a estetski se uklapa u celinu zahvaljujući univeru koji je isti kao i garderober spolja – dakle, u pitanju je zlatni hrast.

Ceo plakar predstavlja pregradu u sobi na walk in i na spavaći deo sobe.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference