Nameštaj po meri za ceo stan na Lekinom brdu

Opremili smo čitav stan nameštajem po meri za klijente koji žive na Lekinom brdu. Po želji klijenata, stan je opremljen nameštajem od univera, izuzev nameštaja u kupatilu za čije opremanje je inače preporučljivo da se koristi medijapan.

No, krenimo redom!

Po samom ulazu u stan, ulazimo u otvoreni koncept, takozvani „open space“ prostor u okviru koga su smeštene kuhinja, trpezarija i dnevna soba. U ovoj prostoriji smo radili kuhinju, kuhinjsko ostrvo TV set i bar za piće.

Kuhinja po meri

Front i sve vidne stranice kuhinje su izrađene u dezenu Egger kameno-sivog univera koji pripada kategoriji kvalitetnijeg (univer) materijala, dok je unutrašnja strana kuhinje napravljena od crnog univera koji se uklapa sa kompakt pločom koja ima teksturu kamena.

Moderna je, svedena, svi elementi se otvaraju na mehanizam tip-on. U dogovoru s klijentom, u kuhinji smo skidali pločice i umesto njih stavili oblogu na zid od kompakta, a u sklopu kuhinje su i Blanco granitna sudopera i slavina istog proizvođača.

Budući da je kuhinja mala, kuhinjsko ostvro koje smo napravili ujedno vrši funkciju trpezarijskog stola, a da bismo maksimalno iskoristili kapacitete male kuhinje, u okviru kuhinjskog ostrva smo smestili fioke i ugradni vinski frižider. Kuhinjsko ostrvo ima kapacitet primanja 4 osobe, a kuhinja u celini, iako mala, ima sve što je potrebno jednoj funkcionlanoj kuhinji.

Što se tiče tehnike, i ona je ugradna, osim frižidera koji se bojom uklapa u kuhinju, i uopšte, u ceo ambijent otvorenog prostora.

TV set i bar za piće po meri

Zahtev klijenta je bio da se u okviru TV seta, pored prostora za veliki TV, smesti i kućna biblioteka. Ovaj komad nameštaja je napravljen takođe od univera, u kombinaciji kameno sive i crne boje, ali za razliku od kuhinjskog sivog univera koji je bez teksture, univer koji smo koristili za TV set ima teksturu drveta.

Police su otvorene, uz dodatak jednog elementa koji je u staklu i sa LED rasvetom. U donjoj zoni ovog komada nameštaja su dve velike fioke.

Bar za piće, napravljen od istog univera kao i TV set, s tim što je osnova od masiva hrasta, izabranog u istoj boji kao i univer od kog je pravljen bar. Ovaj komad nameštaja može da se otvori i da se rasklopi – sa strane mogu da se stve čaše i flaše, a unutrašnjost je podeljena na niže i više police sa inoks šipkama kao graničnikom.

Nameštaj za hodnik

Zahtev klijenta je bio da sakrijemo instalacije za grejanje, kao i da plakar sadrži ostale potrepštine koje treba da sadrži jedan funkcionalan plakar.

Plakar je takođe izrađen u istom dezenu Egger kameno sivog univera, a u okviru ove pozicije smo napravili prostor za sedenje sa čivilukom koji je boje natur hrasta koji odgovara boji parketa.

Čiviluk se sastoji iz rotirajućih kukica koje su napravljene od punog drveta i smeštene su između letvica tako da se, u skladu s potrebama, mogu sakriti ili izvući.

Preko puta plakara se nalazi cipelarnik na koji smo, s obzirom da se nalazi na ulazu u stan, stavili jednu vertikalnu policu da bi prostor delovao transparentnije i rasterećenije. Unutrašnja organizacija prostora ima klasičnu organizaciju koja je svojstvena cipelarniku.

I cipelarnik je napravljen od istog univera kao i dnevna zona, što je sasvim logičan izbor, budući da je hodnik nastavak ove prostorije.

Spavaća soba po meri

Za spavaću sobu smo napravili noćni stočić i garderobni plakar po meri. Noćni stočić je izrađen od univera, sa Blum okovima, fioka ima u sebi ugrađen usporivač i otvara se mehanizmom tip-on. Dizajn ovog stičića je moderan i sveden, bez detalja.

Plakar je smešten u nišu koja je i predviđena za njegovu poziciju. Unutrašnjost plakara odgovara potrebama: unutrašnje fioke, garderobne šipke, nosač za pantalone koji se izvlači, nosač za kravate…

I plakar je napravljen bez ručica, otvara se na tip-on Bloom mehanizam, svedenog i modernog dizajna, bez detalja. Drugim rečima, i plakar je deo moderno koncipiranog nameštaja u ovom stanu.

Kupatilski nameštaj po meri

Kupatilo čini kupatilska komoda sa otvorenom policom i velikim ogledalom koje odgovara i prostoru, a i samoj komodi. Komadi nameštaja u kupatilu su napravljeni od farbanog medijapana – koji se inače i preporučuje za prostorije koje imaju više vlage – u kombinaciji sa kompakt belom pločom i furniranim medijapanom hrasta u natur boji.

Komoda je velika, a njena unutrašnjost ima sve što odgovara nameštaju ovog tipa: smeštena je korpa za veš, instalacije i prostor za odlaganje. Polica desno je ostala otovrena i, pored funkcionalnosti, ima i dekorativnu ulogu u ovom kupatilu.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference