Kuhinja, dečija i dnevna soba po meri za stan u Stepi

U beogradskom naselju Stepa Stepanović našim nameštajem po meri opremljene su kuhinja, hodnik, dečija i dnevna soba.

Zahtev klijenata bio je da nameštaj bude u minimalističkom stilu, kao i da dominantna boja bude bela, osim u dečijoj sobi, koja je u veselim bojama.

Pročitajte kako smo sve to izveli i pogledajte fotografije.

Kuhinja po meri

Kuhinja po meri je od medijapana bele boje. Radna ploča je takođe bele boje u visokom sjaju, a radi lepšeg efekta u pod gornjih elemenata instalirano je LED osvetljenje.

Kako bi sve bilo simetrično, trudili smo se da gornji elementi prate raspored donjih kuhinjskih elemenata.

Radi maksimalnog iskorišćenja prostora, u pultu kuhinje, koji je takođe od medijapana, nalaze se elementi sa vratima, koji se mogu koristiti za odlaganje posuđa i kuhinjskih potrepština. Ispod pulta je radna površina.

Svi kuhinjski elementi otvaraju se po sistemu profilisanih ivica.

Ispod grejne ploče nalaze se fioke za escajg. Sa strane su ugrađene mrežne fioke.

U gornjoj zoni kuhinje je postavljen ugradni aspirator, kao i ugradna rerna i mikrotalasna pećnica.

Sa gornje desne strane postavljene su otvorene police, dok je u gornjem delu iznad frižidera ostavljen prostor za mini ostavu, u punoj dubini od 60 cm.

Sudopera je granitna, proizvođača Blanco.

Hodnik

Kako bismo maksimalno iskoristili kapacitet hodnika, po meri smo napravili klizne plakare.

Klizni plakari imaju ispunu od mat univera, a jedna vrata su u ogledalu.

Unutrašnji raspored plakara je u potpunosti urađen u dogovoru sa klijentima. Klizni sistem je Raumplus sa rukohvatima po izboru klijenata.

Dečija soba

Evo jedne sasvim neobične, vesele dečije sobe!

Po uzoru na jednu od prethodnih dečijih soba koju smo izradili po meri, ali uz znatne modifikacije i specifične želje i ideje naših klijenata, koje su naši dizajneri uobličili u skladnu celinu, kompletan nameštaj za ovu sobicu izradili smo od univera, sa pojedinim elementima od medijapana. Osnovna boja univera je identična boji akcentovanog zida.

Za potrebe ove dečije sobe, po meri smo izradili plakar, krevet, modularne police, kao i radni sto i masku za radijator.

Plakar je napravljen od univera, osim ručki, koje su od medijapana, a čije su boje odabrane tako da se dobro slažu sa bojom univera. Unutrašnji raspored plakara je klasičan – kombinacija prostora za kačenje garderobe i polica. Jedna otvorena poličica nalazi se u sklopu samog plakara.

Prekoputa plakara nalaze se otvorene police, sa zanimljivim rasporedom pojedinačnih polica, a taj princip primenjen je u celoj dečijoj sobi na mestima gde se nalaze police, kako bi se razbila monotonija i ispratio moderan, asimetričan dizajn, ispraćen odabranim bojama. Police u celoj dečijoj sobi su većinom otvorene, osim nekoliko delova polica koji imaju vratanca.

U nastavku se takođe nalaze otvorene poličice, koje sa komodom za TV čine skladnu celinu.

Radni sto je konzolni i lociran je ispod prozora, radi adekvatnog dnevnog osvetljenja. Sto ima tri fioke na teleskopskim klizačima. Sa desne strane oslonjen je na komodicu koja zapravo predstavlja sanduk za odlaganje posteljine i koja se nalazi iza kreveta, dok je sa leve strane oslonjen na zid, a asimetrija je ispraćena zatvorenom ljubičastom policom na zidu iznad stola. Maska za radijator pokrila je radijator koji se nalazi iza radnog stola, a ona ujedno ima funkciju i da učvrsti pomalo komplikovan radni sto.

Modularne police sa desne strane zida iznad radnog stola i kreveta su u istom stilu kao i police prekoputa plakara, u bojama kombinovanim tako da se uklapaju u čitav dizajn, i asimetričnom rasporedu delova police.

Krevet je od belog univera, sa dodatnom fiokom na izvlačenje u kojoj se nalazi pomoćni dušek. Čitavo uzglavlje ispraćeno je oker bojom sa delom komodice koja se nalazi iza kreveta u okviru radnog stola.

Dnevna soba

Za dnevnu sobu ovog stana napravili smo po meri klub sto i TV komodu i policu.

Klub sto je od medijapana bele boje, sa ugrađenim takozvanim kontejnerskim sivim točkićima. Stočić ima skrivenu fioku sa ugerovanim ivicama. Preko stola postavljeno je kaljeno staklo, kako bi površina stola ostala očuvana tokom vremena.

TV set je u minimalističkom stilu, takođe od belog medijapana. Sve je preko panela zakačeno za zid.

Zidna obloga je u dezenu drveta, napravljena od univera, kako bi se malo razbila monotonija bele boje.

U sklopu TV komode nalaze se četiri fioke za čuvanje dokumenata i ostalih stvari. Fioke su sa usporivačima i sakrivenim rukohvatom sa donje strane. Dubina fioka je 45 cm.

Otvorena polica je takođe od medijapana u beloj boji.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference