Pastelna retro kuhinja po meri za stan u Zemunu

Javili su nam se klijenti sa stanom u Zemunu, koji su, nakon sastanka sa našim dizajnerima nameštaja, odlučili da otpočnemo proces proizvodnje njihove nove kuhinje po meri.

Kao osnovni materijal od kog je izrađena ova, pomalo retro kuhinja, odabran je iz NCS karte medijapan pastelno sive boje sa plavičastim podtonom, što se savršeno uklopilo sa belim i drvenim ostatkom nameštaja u kuhinji.

Frontovi su sa ramovima i ispunom od medijapana, radi pojačanog retro doživljaja. Radna ploča je standardna, u dezenu svetlog drveta.

U izradi ove kuhinje korišćeni su isključivo BLUM okovi, kao i šarke sa usporivačima. Ručice na kuhinji su iz naše ponude, s tim što smo ih plastificirali u crnu boju.

Radijator maska koja je u sklopu kuhinje po meri je takođe od medijapana u odabranoj boji, a izrađena je kako bi se sakrio pomalo nezgodno lociran radijator i kako to ne bi bilo uočljivo u ovoj lepo skockanoj kuhinji.

Zbog instalacija i nestandardnih uslova prostora u kuhinji, pravili smo kompromisna rešenja na pojedinim delovima kuhinje po meri. Što se tiče donje kuhinjske zone, ploča je malo izmeštena u odnosu na rernu, dok su elemnti u gornjoj zoni veće dubine zbog creva aspiratora i odvoda.

Pored ugradne rerne smeštena je ugradna mašina za pranje posuđa, zatim mrežni element za začine i ostale kuhinjske potrepštine, a potom četiri standardne fioke. Sudopera je Blanco, naručena preko nas.

Otvorene police u gornjoj zoni kuhinje su od univera u drvenom dezenu, duple debljine, tj. kantovane duplim ABS-om, a smeštene su na nosače. Police se savršeno uklapaju sa dezenom radne ploče.

Ispod prozora je napravljena podprozorska daska od bele Compact ploče.

Kuhinjska sokla koja do poda zatvara donje elemente je u boji kuhinjskih elemenata, dok su gornji elemnti zatvoreni do plafona maskama.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference