Biblioteka sa TV komodom za dnevnu sobu

Zanimljiva biblioteka sa TV komodom po meri za dnevnu sobu stana na Novom Beogradu, pravljena po uzoru na fotografiju koju je klijent pronašao na internetu, ali prilagođena dimenzijama njegove dnevne sobe.

Po dogovoru smo dobili sliku biblioteke, kao osnovu prema kojoj je trebalo napraviti tehnički crtež. Dimenzije prostora za biblioteku su sledeće: visina – 274 cm, širina – 307 cm, dubina odžaka koji se nalazi sa leve strane (samim tim i dubina biblioteke) – 36 cm.

U zahtevu je istaknuto kako TV dijagonale 46 inča treba da bude asimetrično postavljen u levu stranu, kao i da bude ostavljeno dovoljno prostora oko njega.

Poseban zahtev bio je da stavimo pozadinsku ploču na zid iza TV-a, kao i LED osvetljenje (traku) iza te pozadine. Instrukcija u vezi zatvorenog dela ispod TV-a bila je da bude visine oko 40 cm, da frontovi budu bez ručki, a otvaranje na dodir.

Razmotrili smo klijentov zahtev, a potom napravili tehnički crtež. Nije bilo potrebe da radimo i 3D model, s obzirom na to da je klijent već imao fotografiju prema kojoj je trebalo da što uverljivije proizvedemo ovaj komad nameštaja. Nakon njegovog odobrenja, otpočeli smo proizvodnju biblioteke.

Police na biblioteci su izrađene od medijapana bele boje, debljine 3 cm. Vrata na pojedinim delovima biblioteke su rađena u kombinaciji belog i furniranog medijapana hrasta (koji je bajcovan/lakiran u željenu boju).

Sva vrata su bez ručki i otvaraju se tip-on sistemom (otvaranje na dodir), italijanskog proizvođača FGV.

TV komoda, koja je u sklopu biblioteke, napravljena je prema zahtevu sa postoljem koje se može uklanjati po potrebi. U donjem delu TV komode nalaze se 4 fioke, koje se takođe otvaraju tip-on sistemom.

Pogledajte i ostale reference