Dečija soba za dve devojčice na Vračaru

Javili su nam se klijenti sa željom da izradimo po meri manju izmenu i veću dopunu nameštaja po meri za dečiju sobu njihove dve devojčice.

U nastavku pogledajte kako je sve ispalo i pročitajte na koji način smo sve ovo izveli.

Korekcije na postojećem nameštaju

U sobi su već postojali neki komadi nameštaja, pa je bilo potrebno da promenimo ono što odstupa i izradimo ono što nedostaje, po meri i želji klijenata, te da dečija soba tako bude kompletirana, u modernom, a opet funkcionalnom maniru.

Postojećem kliznom plakaru izmenili smo frontove od medijapana i dodali ogledalo, ali i dekorativnu masku u gornjoj zoni do plafona, identične nijanse crvene boje kao i kod ostatka svedenih detalja, ubačenih u bazalno belu osnovu nameštaja po meri za dečiju sobu.

Dečiji krevet po meri

U dečiju sobu smešten je naš dečiji krevet po meri “Dorćol”, koji smo do sada po meri napravili mnogo puta, ovde u izmenjenoj varijanti u kojoj postoji i stepenište.

U zadnjem delu kreveta postavljena je “kućica iznad”, koja zapravo predstavlja malu biblioteku, a gde su leđa police u istoj boji kao što je i boja zida, pri čemu se na prvi pogled stvara utisak da polica nema leđa, što je bio jedan od specifičnih zahteva klijenata, zajedno sa željom da se tu sprovede i utičnica.

Dečiji krevet je kompleksne strukture: gornji krevet, donji krevet i prostor za odlaganje.

Gornji krevet je u dimenzijama 190x90cm, dok je krevet u fioci (na izvlačenje) 180x80cm, što je standard prilikom ovakve izrade sa dvostrukim krevetom.

Dečiji plakar po meri

Frontovi od medijapana i akcentovani detalj –  neobične, pune i istaknute ručice za otvaranje u gornjoj zoni, koje dok je ormar zatvoren daju pun krug, a usečene polukružne ručice u donjoj.

Kružne istaknute ručice su od medijapana, farbane u istu crvenu boju koja se suptilno provlači kroz ceo nameštaj po meri za ovu dečiju sobu i time razveseljuje osnovnu belinu.

Dečiji radni sto

Prekoputa se nalazi dečiji radni sto, sa dva radna mesta i središnjim fiokarom.

Radni sto je napravljen po meri u kombinaciji univera i medijapana, pri čemu su od medijapana samo frontovi, sa takođe provučenom crvenim akcentovanjem koje ide kroz celu dečiju sobu.

Nastavak radnog stola u gornjoj zoni čine police, koje takođe odaju utisak jedinstva sa zidom, a zapravo imaju leđa u istoj boji kao i zid.

Mislili smo i na detalje

U donjoj zoni kreveta po meri, policama iznad radnog stola, na fiokama u radnom stolu, kao i na plakaru, zastupljene su zasečene ručke u obliku polukruga, kao i sečenje stranica ogradice i polica u istom obliku, a u skladu sa isturenom ručkom koja stvara utisak punog kruga na istom plakaru, što sve doprinosi unitarnosti i estetskom jedinstvu celokupnog nameštaja po meri za ovu dečiju sobu.

Nežni prelazi (u polukrug) koji se mogu primetiti na ogradici kreveta i stranicama police iznad radnog stola i veoma malo oštrih ivica – nenapadno, a značajno, doprinose estetici i dizajnerskom skladu kompletne dečije sobe po meri.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference