Nameštaj po meri za dnevnu sobu i hodnik stana na Zvezdari

Pozvao nas je par kome smo nedavno opremili kuhinju, kupatila i spavaću sobu, sa željom da napravimo nameštaj po meri za dnevnu sobu i hodnik njihovog stana na Zvezdari.

Klijenti su nam poslali fotografije iz časopisa, po uzoru na koje su želeli da novi nameštaj izgleda.

Za dnevnu sobu ovog prelepog stana napravili smo dve biblioteke, TV komodu i klub sto.

Svaki komad nameštaja rađen je od furnira hrasta (bajc wenge).

Gornja ploča klub stola je od furnira debljine 4 centimetara, dok su noge odrađene od punog drveta.

TV komoda je napravljena od masiva, sa dve fioke koje se otvaraju tip-on sistemom i u dimenzijama po dogovoru sa klijentom. Sa prednje strane rama TV komode lepljen je prohromski lim debljine 1 centimetar, i ostavljen je otvor prigodnih dimenzija iznad fioka.

Za dnevnu sobu napravljene su i dve biblioteke, po istom principu kao i TV komoda. Sve police su debljine 4 centimetara. Biblioteka nema leđa, a sa prednje strane rama lepljen je takođe prohromski lim.

Ram je rađen pod konusom, tako da „upada”, pa je i lim lepljen pod kosinom kako bi savršeno pratio ivice rama. U donjoj zoni obe biblioteke su po 4 fioke, koje se otvaraju tip on sistemom.

Za hodnik stana, po dogovoru sa klijentom, napravili smo plakar i komodu.

Plakar i komoda rađeni su od univera. Nigde nema ručki, već je otvaranje po sistemu ti- on.

Ram komode rađen je od duplog univera, spajanjem dve univer ploče i kantovan širokim ABS-om. Između čela i vrata i samog rama je rađena jedna debljina univera, koja je upuštena za 2 centimetra u odnosu na okvir i čela.

Isti princip primenjen je i na plakar u hodniku, na kome je ostavljen i otvor u sredini. Raspored u unutrašnjosti plakara rađen je u dogovoru sa klijentom.

Pogledajte kuhinju, spavaću sobu i kupatila klikom ovde.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference