Nameštaj po meri za kuću u Zemunu

Kontaktirala nas je porodica iz Zemuna, sa željom da napravimo nameštaj po meri za nekoliko prostorija u njihovoj kući. Nakon preciziranja pojedinosti, otpočeli smo izradu nameštaja po meri.

Evo kako je sve ispalo!

Hodnik

U hodniku kod ulaznih vrata je postojao otvor, koji je bio idealan za izradu ugradnog plakara.

U plakaru smo predvideli garderobnu šipku i nekoliko polica za cipele. Front je izrađen od medijapana sa štampanom folijom, a ručka je odabrana u skladu sa štampanim motivom na vratima.

Ormarići ispod lavaboa su izrađeni celom dužinom zida. Gornja ploča je kompakt, bele boje.

Elementi su pravljeni od medijapana, a nijansu bele boje smo uradili po uzoru na boju kompakt ploče. Kompakt ploča je idealna površina za kupatilske elemente zbog njenog specifičnog svojstva izuzetne otpornosti na vodu.

Element je na alu nogicama, visine 10 cm. U srednjem delu su tri fioke , a levo i desno od fioka su vrata iste dužine. Umesto ručki, urađen je ger na gornjim ivicama, celom dužinom fronta. Iznad lavaboa je ogledalo, lepljeno na ploču od medijapana, a desno od njega su dve police, takođe od medijapana, na ‘nevidljivim nosačima’.

Unutrašnji raspored u kliznom plakaru je urađen u dogovoru sa klijentima i prema njihovoj želji. Poseban zahtev je bio da se u plakaru nalazi rasveta, pa smo predvideli LED traku proizvođača HAFELE.

Celom visinom unutrašnjosti sa prednje strane, sve do fioka u donjoj zoni, postavili smo alu ukopavajući profil za LED traku.

Ugrađen je i senzor pokreta, tako da se svetlo pali prilikom otvaranja jednih kliznih vrata, a gasi njihovim zatvaranjem. Ispuna kliznih vrata je dim ogledalo sive nijanse, a rukohvati su aluminijumski.

U dečijoj sobi je izrađen krevet, po uzoru na krevet iz naše reference, sa manjim izmenama.

Zahtev je bio da se uzglavlje kreveta odvoji od zida jednom bibliotekom, kao i da leđa samog kreveta budu nešto viša od standardnih. Samim tim, naš predlog je bio da biblioteku podignemo na jedan sanduk, koji je iste visine i dubine kao i prvi stepenik sa leve strane kreveta, a da jedan red otvorene police napravimo u plavoj boji, koja je iste boje kao i gornja štrafta na leđima kreveta.

Ispod kreveta se nalaze dve duboke fioke, dok je u donjoj zoni jedna velika fioka, predviđena za pomoćni dušek.

Materijali koje smo koristili su univer u drvenom dezenu i farbani medijapan. Svi klizači za fioke su teleskopski sa usporivačima.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference