Nameštaj po meri za ceo stan u A Bloku na Novom Beogradu

U novoizgrađeno novobeogradsko naselje A Blok uselila se porodica koja je odlučila da njihov novi stan opremimo potpuno novim nameštajem po meri.

Za potrebe ovog stana izradili smo kuhinju po meri, nameštaj za dve spavaće sobe, hodnik, kupatilo i WC.

Kuhinja po meri

Kuhinja je poluotvorena, odvojena od dnevne sobe pregradnim zidićem – pultom.

Zahtev je bio da kuhinja bude bela, od medijapana, u gornjem delu bez ručki. Kako je klijent odlučio da na pregradni zidić lepi dekorativni kamen, naš zadatak bio je da napravimo pultnu ploču u istom dezenu radne ploče u kuhinji i da ispod provučemo kanal za LED traku sa unutrašnje strane pulta.

Poseban zahtev bio je da napravimo visoki element do frižidera sa džambo šinom u visini frižidera. Takođe je zahtevano da element koji je iznad frižidera i džambo šine bude iz jednog dela, da se ne preseca nigde i da se otvara na gore uz pomoć podizača. Isti princip smo ispratili i za četvoro vrata u gornjoj zoni do džambo šine, iznad sudopere.

Iznad šporeta je ugradni aspirator, a zatim police koje su otvorene, jer se taj deo kuhinje vidi iz dnevne sobe.

Kako je zahtev bio da kuhinja po meri nema ručke, otvaranje je po sistemu gera na ivici vrata.

U donjoj zoni do džambo šine nalazi se ugradna sudo-mašina i sudopera. Iznad sudo-mašine postavljena je šipka sa kukicama i polica za začine. U ugaonom delu do sudopere centrirali smo rernu, da bi sa leve strane ostao prostor za mrežnu fioku, a sa desne strane je front iste širine kao što je mrežna fioka. U nastavku je element sa vratima i na kraju tri Blum-ove fioke, dve plitke i jedna duboka.

Kompletna kuhinja po meri je od belog medijapana u mat varijanti, sa ravnim ivicama. Radna ploča je Sonoma Oak. Ručke, po izboru klijenta proizvođača Rujz, određene su prema veličini vrata tako da prate dužinu vrata. Sudopera je proizvođača Blanco.

Za potrebe spavaće sobe napravili smo po meri klizni plakar sa sistemom Raumplus, duž celog zida, sa ogledalom na sredini i gornjim i donjim delovima od belog medijapana. Unutrašnji raspored je napravljen u dogovoru sa klijentom, kao i izbor rukohvata.

U drugoj spavaćoj sobi je standardan plakar, napravljen po meri od poda do plafona, od mat belog medijapana. S obzirom na to da se plakar prostire od zida do zida, postavili smo maske sa strane. Ručke su proizvođača Rujz, kako je klijent želeo.

Za hodnik ovog stana napravili smo klizni plakar sa sistemom Raumplus i masku za radijator sa cipelarnikom.

Klijent je izrazio želju da se ispoštuju feng šui principi, pa je zbog toga na plakaru ogledalo samo na levim vratima. Unutrašnji raspored napravljen je u potpunosti po želji klijenta.

Plakar i maska za radijator sa cipelarnikom su od istog materijala, univera.
Cipelarnik se sastoji od dvoja vrata, koja se otvaraju ugaono, na gore. Ispuna za masku radijatora je perforirani lim, farban u belu boju. Ručke su Rujz, po izboru klijenta.

Svi elementi za kupatilo i WC su napravljeni od bojenog medijapana bele boje. Boju je klijent birao prema ton karti, prema boji pločica.

Za kupatilo su po meri napravljeni elementi ispod i iznad lavaboa i jedan plakar. Na gornjem elementu lepljeno je ogledalo na vratima. Vrata su prepuštena 2 cm u odnosu na korpus radi lakšeg otvaranja.

U donjoj zoni nalaze se fioke. Po zahtevu je gornja ploča ispod lavaboa proširena za 20-ak centimetara, dok su u donjem delu vrata bez ručki, a otvaraju se pomoću gera na ivicama.

Donji elementi, i u kupatilu i u WC-u, su konzolno okačeni, to jest ankerisani na zid, bez nogica.

Plakar u kupatilu, preko puta lavaboa, ima nogice zbog visine, a poseban zahtev klijenta bio je da u sredini budu otvorene police. Ispod se nalaze dve fioke i vrata, svuda sa sistemom ger na ivici.

U WC-u se nalazi donji element, ispod bojlera, konzolno okačen sa fiokama. Na fiokama su teleskopski podizači sa usporivačima. Gornji element je napravljen sa ogledalom, poput onog u kupatilu, sa gornjom pločom od 4 cm.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference