Nameštaj po meri za ceo stan u Central Gardenu

U ovom stanu u Central Gardenu imali smo čast i zadatak da opremimo kuhinju, trpezariju, kupatilo, dvnevnu i spavaću sobu nameštajem po meri. Drugim rečima, opremili smo čitav jedan dom!

Kako to obično kod nas u Crvenoj Jabuci biva, svaki komad nameštaja napravljen je u skladu sa zahtevima i željama klijenata, a kakav je rezultat – pogledajte u nastavku!

Kuhinja i trpezarija po meri

Kuhinja je napravljena od medijapana, preciznije od kombinacije farbanog i furniranog. Furnirani medijapan rađen je po uzorku radne ploče koja je u drvenom dezenu. Zahtev klijenata je bio da se na vratima naprave vertikalne kanelure i da se te iste kanelure ponove i na ormaru u hodniku kod ulaznih vrata.

U istom nizu gde je sudopera, nalazi se grejna ploča, zatim mrežna fioka koju prati ugradna sudo mašina. Niz funkcionalnih i praktičnih elemenata nastavlja sudopera na koju se nastavljaju četiri fioke. Sudopera i slavina su blanko, od granita, a zarad boljeg kombinovanja sa medijapanom, izabrana je bež nijansa.

Što se visećih kuhinjskih delova tiče, zahtev klijenta je bio da bude ostavljeno par otvorenih polica, kao i da kuhinjski elementi dosežu do samog plafona.

Preko puta sudopere, nalazi se ugradni frižider sa čije bočne strane su ostavljene otvorene police, a odmah pored frižidera smeštena je rerna, takođe ugradna. U nastavku se nalazi jedan drveni element koji se podvlači pod radnu ploču, a ovaj element sledi zatvoreni element, takođe rađen po meri, ali ne od drveta, već od farbanog medijapana.

Iako su odvojene pultom, kuhinja po meri i trpezarija ipak čine celinu.

Naime, na kuhinju se nastavlja trpezarija u kojoj se nalazi trpezarijski sto od punog drveta, sa konusnim nogarima. Boja trpezarijskog stola je iste boje kao i radna ploča kuhinje, pa je i na taj način potvrđeno jedinstvo ovih prostorija.

Radijator maske, koje se nalaze i u trpezariji, rađene su po uzoru na jedan od naših prethodnih radova.

Plakar u hodniku

Plakar u hodniku je zapravo smešten u prostor koji je predviđen za plakar, a naš zadatak je bio da ga napravimo u skladu sa merama prostora, ali i po ukusu i zahtevima klijenata.

Zato i prati estetiku prostora: diskretan je, od medijapana, sa kanelurama, a otvaranje je „tip on“. Unutrašnjost plakara je osmišljena u dogovoru sa klijentima i sadrži sve potrebne elemente – od čiviluka do cipelarnika.

Dnevna soba po meri

Biblioteka i komoda u dnevnoj sobi rađene su po uzoru na komodu i bliblioteku sa fotografije koju je klijent pronašao kao inspiraciju.

Jedina razlika u odnosu na fotografiju napravljena je na zahtev  klijenata, a to je zahtev da vrata komode budu klizna. Biblioteka i komoda su napravljene od furniranog medijapana.

Okrugli stočić je pravljen od punog hrastovog drveta,  a dizajniran tako da se ispod stone površine nalazi prostor za odlaganje sitnica – novina, punjača, knjiga, daljinskih upravljača…

Kupatilski nameštaj po meri

Kupatila su takođe rađena od furniranog hrasta, s tim što je bajc u boji venge. Četiri gornje police su rađene od furnira.

Ručice su izabrane od strane klijenata.

Spavaća soba po meri

Na zahtev klijenata, u spavaćoj sobi smo napravili plakar i krevet po meri. Unutrašnjost plakara u spavaćoj sobi je napravljena od univera, a vrata su napravljena od medijapana sa dim staklom.

Unutrašnjost ormara je sačinjena od kombinacije fioka, polica i šipki, a sve prema dogovoru sa klijentima.

Krevet je rađen od punog drveta, a po zahtevu klijenata, bajcovan je u venge boju.

Specifičnost ovog kreveta je, između ostalog, i u tome što je naslon rađen od letvica – drugim rečima, napravljen je iz delova koji, savršeno spojeni, čine celinu.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference