Kuhinja i plakari po meri za dupleks na Karaburmi

Danas vas vodimo u jedan dupleks na Karaburmi.

Prema zahtevu klijenta, opremili smo oba nivoa nameštajem po meri prostora, a po ukusu vlasnika.

Kuhinja po meri

Kuhinja je napravljena od belog medijapana sa kanelurama, čiju belinu presecaju plastificirane crne ručkice i radna ploča koja ima drveni dezen. Ispod radne ploče nalazi se mašina za sudove koja nije ugradna, fioke, i elementi za odlaganje kuhinjskog materijala standardnih dimenzija.

Led rasveta ispod gornjih elemenata čini da radni prostor izgleda svetlije i još otmenije (ako je to uopšte moguće), a blanko sudopera crne boje pravi kontrast svetlim elementima.

Za razliku od fioka koje se nalaze ispod radne ploče, fioke koje se nalaze u pultu sa desne strane ove kuhinje po meri, i koji čini ugao sa trpezarijskom stranom – pravljene su prema potrebi i u skladu sa svojim funkcijama, pa je tako donja fioka najdublja, jer je predviđena za skladištenje šerpi i lonaca, a gornja, odnosno prva u nizu, je najplića, jer je namenjena za odlaganje escajga.

Ono što je zajedničko i jednim i drugim, zapravo svim fiokama, je to da su Blum-ove sa usporivačima. Još jedna zajednička osobina im je obrada: medijapan sa kanelurama.

Plakari po meri

Pošto prvi nivo ovog stana predstavlja jednu celinu, nameštajem smo propratili takav koncept i od istog materijala, belog medijapana sa kanelurama, napravili plakar po meri pored ulaznih vrata, u kome je i sakriveno etažno grejanje.

Mali plakar koji se nalazi u ulaznoj partiji je u stvari jedan stub koji je ceo obložen. Ovde je takođe napravljen prostor za kačenje gostinske garderobe i odlaganje cipela. Nema potrebe da naglašavamo da smo i u ove svrhe koristili isti materijal, boju i obradu.

Svi elementi, iako jedinstveni i posebni, kao celina vizuelno upotpunjuju jedinstvo prvog sprata.

Na spratu, kad se uđe u pretprostor, koji zapravo predstavlja mali hodnik, nalazi se plakar pravljen po meri.

I ovaj plakar je napravljen od medijapana sa kanelurama, sokla je takođe od medijapana, a unutrašnjost plakara je napravljena po želji klijenata.

Neobičan oblik ovog plakara nastao je kao posledica praktične potrebe da se priđe ventilima radijatora koji ulazi duboko i svakako ne dozvoljava da se iskoristi ceo zid za potrebe plakara.

Da bismo i estetski ispratili ovaj zahvat, napravili smo masku za radijator koja je iste boje i materijala kao i plakar.

Spavaća soba

U spavaćoj sobi smo sproveli u delo zamisao da se iskoristi čitava kosina potkrovlja. Napravili smo ormare koji pokrivaju dužinu sobe.

Svetla su rađena po našem projektu i ispraćena je ideja da se nalaze na sredini vrata, između dva krila.

Iako su zahtevi potkrovlja specifični, a prostor ograničen, u ovom slučaju je iskorišćen maksimalno, to jest, iskorišćen je ceo ugao za odlaganje stvari, za torbe, kofere ili već kakvu drugu svrhu.

U sobi su već postojali elementi bež boje – krevet i natkasna pored njega – pa su ormari rađeni u skladu sa postojećim nameštajem.

Obrada je ista kao i u ostatku stana, jedina razlika je u boji, nežno bež sa plastificiranim crnim ručkicama.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference