Kuhinja i kupatilo po meri u Krunskoj

U jednoj od najlepših ulica u Beogradu, u Krunskoj, nalazi se jedan stan čiji vlasnici su odlučili da, za potrebe opremanja, angažuju baš nas.

Mi smo, kao što nam je i praksa i tradicija, sa puno entuzijazma prihvatili projekat. Kakvi su rezultati, pogledajte u nastavku:

Kuhinja po meri

Ova kuhinja, napravljena od medijapana, nastala je na osnovu početnog zahteva klijenata da dizajniramo kuhinju sa kanelurama, bež boje i u rustičnom stilu.

U kuhinji se poigravaju rustični i retro stil, počev od pločica, pa sve do detalja na kuhinjskim elementima, među kojima se ističu ručke, ugrađene prema zahtevu – „grebane, stare“ koje podsećaju na grebano kovano gvožđe.

Zahtev je bio da iznad radne ploče bude samo jedan element sa dva krila. U skladu sa tim, izradili smo element od medijapana sa staklom koje je, uz pomoć pregrada od medijapana,  podeljeno na ramove. Preko puta ovog elementa se nalaze dve police, smeštene između frižidera i kraja zida. Jednostavne su i svedene i na taj način prate estetiku ove kuhinje po meri.

Osim jednog elementa ispod sudopere, gde je previđeno da kanta bude okačena na vratima i klizne mreže koja se nalazi pored rerne, u frontalnim delovima dominiraju fioke.

Za zatvaranje ugrađeni su Blum klizači i usporivači.

U pult preko puta radnog dela su ugrađene tri veće fioke za sudove: tanjire, šerpe, lonce, i dve uže za escajg. U nastavku je ugrađen rashladni frižider za vino koji u istu celinu sa pultom spaja ploča napravljena od crnog kompakta.

Pošto se diht lajsna ne stavlja na kompakt, zadatak nam je bio da precizno uklopimo ploču sa pločicama, što smo sa velikom preciznošću i učinili.

Kada su u pitanju donji delovi kuhinje po meri, pored preciznosti smo imali i zadatak da ih zatvorimo maskama i na taj način sprečimo prolaz prašine, neželjenih kućnih ljubimaca (da, mislimo na paukove) i ostalih nepoželjnih gostiju.

Za nosače krpa, varjača, kutlača i sličnih predmeta, izabrane su kuke. Na taj način, ovi praktični detalji doprinose postizanju moderno – rustičnog ambijenta u kuhinji.

Kupatilski nameštaj po meri

Kupatilski elementi su, takođe prema zahtevu klijenata, pravljeni od belog medijapana, a ploča je rađena od crnog kompakta.

Lavabo-komoda ima četiri fioke. Kako se na komodi nalaze dva lavaboa, pratili smo simetriju i kada su u pitanju fioke i kada su u pitanju bočne maske. Gornje fioke su usečene da bi ostavile prostora sifonu i ostalim elementima instalacije.

Na zahtev klijenata, na frontalnim delovima se nalaze dugačke i široke ručke koje mogu da posluže kao nosači peškira.

Interesantna niša u kupatilu je iskorišćena za element u kome se krije, tačnije ugrađena je, mreža za veš. Cilj nam je bio da i ovaj element isprati osnovnu dizajnersku estetiku, pa je zato, pored belog medijapana, prilikom izrade, primenjena ista obrada. Jedina razlika je što je u ovom slučaju kompakt ploča bele boje.

Ovaj komad kupatilskog nameštaja je veoma precizno spakovan između zidova, a predviđeno je da se iznad njega ugrade staklene police i na taj način upotpuni, kako funkcionalno tako i estetski, enterijer ovog kupatila.

Mi smo zadovoljni rezultatima ovog poduhvata u Krunskoj, ali naravno, veoma nam je važno da čujemo i vaše mišljenje. Zato vas pozivamo da nam napišete komentar i podelite svoje utiske sa nama!

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference