Kuhinja po meri od univera u Žarkovu

Vlasnici ove kuhinje po meri, odabrali su kombinaciju Sonoma Oak i plavog univera. Radna ploča je u istom dezenu, kao i frontovi fioka, otvorene police i kuhinjski sto.

Raspored i dminezije elemenata rađene su po uzoru na staru kuhinju uz minimalne izmene. Izričit zahtev je bio za najkvalitetnijim austrijskim okovima za nameštaj – proizvođača Blum. Sva vrata imaju usporivače, samo su na staklenom delu sa alu-ramom iznad sudopere ugrađeni Blumovi podizači za vrata.

U donjem delu do frižidera su četiri fioke, dve plitke i dve duboke. Odmah do fioka je ugradna rerna sa još jednom plitkom fiokom ispod. Ugaoni element je rešen sistemom vrata na vrata, i do ugaonog elementa, na drugom zidu, su ponovljene iste dimenzije fioka – dve plitke i dve duboke, kao do frižidera.

Do ugaonog elementa je element za sudoperu, unutar koga je smešten bojler. Do sudopere je samostojeća mašina za sudove i odmah do nje je mrežna fioka. Zahtev je bio da radna ploča ne ide skroz do zida, nego do radijatora.

U gornjoj zoni takođe nije moglo da se ide od početka zida zbog cevi radijatora, već smo išli u ravni sa donjim elementom. Iznad dela gde je sudopera napravljen je široki element sa aluminijumskim ramom i providnim staklom, a sa njegove leve i desne strane su dva identična elementa, iste širine.

U gornjoj zoni su opet rađena u uglu vrata na vrata i na zidu iznad šporeta je rađen ugradni aspirator. Levo od aspiratora su dva identična elementa, za koje je bio zahtev da u donjoj zoni budu otvorene police, a iznad alu-ram sa providnim staklom.

Duž krajnje gornje ivice gornjih elemenata postavljena je granc ploča u istom dezenu (Sonoma Oak), koja idealno sakriva crevo od aspiratora. Sokla je aluminijumska.

Metalni držači za začine su takođe naručeni kod nas, sa svim dodatnim elementima.

Kuhinjski sto je ceo urađen od univera, sonoma oak, sarg je rađen u plavoj boji po zahtevu klijenta.

Nogice stola su takođe od univera, a ispod nogara su postavljene gotove aluminijumske nogice, kako univer ne bi bio u direktnom kontaktu sa kuhinjskim podnim pločicama, čime je stolu efektivno produžen život.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference