Nameštaj po meri za ceo stan u Jagodini

Fantastičan stan velike kvadrature san je većine porodica. Naš klijent ovoga puta bila je mlada porodica koja živi u ovom velelepnom stanu u Jagodini.

Shvatili su da je nameštaj itekako bitan, kako bi se prostor iskoristio na najbolji mogući način i dobio estetiku koja odražava duh porodice. Zato su odlučili da za sve prostorije u stanu Crvena Jabuka napravi nameštaj po meri, prema njihovim idejama i željama, a koji će biti usklađen sa dimenzijama i specifičnostima svih prostorija.

Evo šta smo sve uradili i kako to izgleda:

Kuhinja po meri

Posebna želja klijenata kada je u pitanju kuhinja po meri bila je da ona ima radno ostrvo sa pozicijom za sedenje. Sa prednje strane ostrva napravljen je element koji služi kako bi se tu skrio ugradni frižider za vino, dok je ostatak donjeg dela ostrva napravljen tako da ostane prostora za sedenje na barskim stolicama.

Iznad radnog ostrva nalazi se fantastičan aspirator, koji celoj kuhinji daje jednu izraženu high-tech notu. Ispod grejne ploče, koja se nalazi na samom kuhinjskom ostrvu ispod aspiratora, nalaze se široke BLUM fioke, širine 120 cm.

Od materijala korišćeni su oni visokog kvaliteta – furnir orah, pretežno za donju zonu elemenata, ali sa provučenim delovima i u gornjoj zoni, kao i farbani medijapan bele boje u visokom sjaju, za gornje elemente.

Kuhinja po meri, radi čistog i minimalističkog dizajna, nigde nema ručke, pa se tako gornji elementi otvaraju pomoću BLUM podizača, a takođe su i sve šarke i fioke iz BLUM-ovog asortimana. Otvaranje fioka je rešeno gerovanim ivicama.

Radna ploča je Kerrock, zadebljana na 4 cm i u beloj boji koja se uklapa sa gornjim kuhinjskim elementima, koja je izlivena zajedno sa sudoperom, uključujući i celo kuhinjsko ostrvo i bočnu stranu ostrva – sve iz komada. Diht-lajsna koja ide uza zid je takođe Kerrock.

Sa leve strane nalazi se visoki element od furnira hrasta, namenjen ugradnom frižideru, dok su tu takođe smeštene i ugradna rerna i mikrotalasna pećnica. Iznad rerne i mikrotalasne je još jedan element za odlaganje.

U donjoj kuhinjskoj zoni je kombinacija fioka i ormarića za odlaganje posuđa. U delu kod sudopere ugao je iskorišćen vratima.

Svoje mesto u kuhinji je našla i mrežna fioka, koja služi odlaganju začina i ostalih kuhinjskih artikala.

U pod gornjih elemenata je ugrađen ukopavajući aluminijumski profil sa LED trakom.

Trpezarijski sto

Trpezarijski sto je napravljen po meri od istog materijala kao i frontovi donjih kuhinjskih elemenata, od furniranog medijapana – furnir orah.

Medijapan ima mat lak od 20 % sjaja, kako bi se zadržao prirodan izgled.

Noge stola izrađene su od kombinacije čeličnih profila i flahova, plastificiranih u crno (noge su plastificirane, a ne bojene, kako bi bile otpornije na grebanje). Gornja ploča je gerovana pod 45 stepeni.

Komoda

Klijenti su sami pronašli model komode koju žele, što smo mi dizajnerski uobličili i prilagodili dimenzijama i estetici prostora.

Cela komoda je od farbanog medijapana bele boje visokog sjaja, kako bismo ispratili open space koncept prostora u kom se nalaze kuhinja, trpezarija i dnevni boravak.

Ram komode je izrađen kao kutija sa ugerovanim ivicama, kako bi se ispratio motiv gera na kuhinji i trpezarijskom stolu.

Fioke su BLUM sa ugrađenim usporivačima, dok se fioke otvaraju putem tip-on sistema, kako bi se izbegle ručke.

Dečija soba

Za potrebe dečije sobe napravili smo obloge zidova, masku iznad prolaza iz jednog dela sobe u drugi, ormane, kao i ukrasno zidno drvo, zvezde i mesec – sve od belog medijapana.

Ormani su slatkog dizajna, prilagođeni dečijem ukusu, sa srcima u gornjim delovima i ramovima na frontovima od medijapana.

Dečije kupatilo

Kupatilski element je od medijapana, dok je gornja ploča Kerrock – izlivena sa lavaboima u komadu.

U donjem delu su BLUM fioke.

Ramove za ogledala smo izradili od belog medijapana, sa profilisanim ivicama, kako bi se uklopili sa kupatilskim elementom.

Kupatilo za odrasle

U kupatilu za odrasle svoje mesto je našlo ogledalo u ramu od medijapana, u wenge nijansi, napravljeno po meri.

Ispod lavaboa po meri napravljen je kupatilski element od furnira, takođe wenge, sa dve konzolne ploče, koje smo ojačali jednom prohromskom nogom, radi stabilnosti elementa.

Walk-in garderober

U garderober se ulazi kroz dim-staklena vrata.

Garderober je napravljen po meri prostorije, u modularnom sistemu, od univera u tekstilnom dezenu.

Prostor za odlaganje garderobe napravljen je u dogovoru sa klijentima, kao kombinacija otvorenih polica, fioka i kraćih i dužih celina za kačenje garderobe. 

U garderoberu je svoje mesto našao i prostor za odlaganje daske za peglanje, usisivača i drugih uređaja.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference