Dečija soba po meri na Dorćolu

Pozvao nas je bračni par sa željom da napravimo nameštaj po meri za sobu njihove devojčice.

Budući da klijenti nisu imali posebnu ideju, a soba je bila prilično prostrana, dali smo naš predlog za dečiji krevet i plakar po meri na jednom zidu, sa kojim su se oni složili.

Jedini uslov bio je da predvidimo i mesto na kom može da spava još jedno dete.

Nakon preciziranja svih detalja, otpočeli smo proizvodnju nameštaja po meri ove preslatke dečije sobe.

Krevet smo napravili po uzoru na jedan od dečijih kreveta sa našeg sajta, s tim što smo ga izradili tako da dodatni krevet bude nezavisan, kako bi mogao da se slobodno premešta sa jednog mesta na drugo.

Umesto klasične stranice, u donjem delu kreveta, do fioka, postavili smo paravan, koji u isto vreme služi kao ogradica i kao mesto gde dete može da se pridržava dok se penje uz stepenice – fioke. U dnu kreveta, iza paravana, nalazi se i sanduk za igračke.

Kompletan krevet napravljen je od kombinacije svetlog dezena univera i belog medijapana, koji je u pojedinim delovima paravana farban u crvenu i lime zelenu boju. Nigde nema ručki, već smo ukopavali čela (ostavljali smo otvore na samim čelima). Prva dva stepenika su fioke, celom dubinom, dok je poslednji stepenik ujedno i sanduk za odlaganje igračaka i stvari.

Donji krevet je samostalan, na silikonskim točkićima, i poseduje dodatne tri fioke celom svojom dubinom.

Iznad kreveta su na zid ankerisane dve police, u istom dezenu univera kao i na pojedinim delovima kreveta.

Što se plakara po meri tiče – zahtev je bio da se ceo zid oko vrata iskoristi za prostrani plakar.

Frontovi plakara su od belog medijapana, ali kako ovaj komad nameštaja ne bi bio monoton i kako bi se uklopio sa krevetom, napravili smo neobične ručke od medijapana, farbane u različite boje koje se nalaze i na krevetu, osim tri koje su napravljene od punog drveta i bajcovane u ton koji najviše liči na korišćeni dezen univera.

Roditelji su dostavili crtež na kome je bio željeni raspored unutrašnjosti plakara, koji je u potpunosti ispoštovan.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference