Veseli dečiji plakar i elegantni ormar za stan na Karaburmi

Klijenti sa Karaburme su nam se obratili sa pomalo neuobičajenim zatevom: da za dečiju sobu napravimo plakar preko celog zida i da ga ukombinujemo sa dva ležaja, kao i sa radnim stolom.

S obzirom da je zid dugačak skoro 5 metara, prostora za sve elemente je bilo dovoljno. Ostalo je, jedino, da osmislimo kako da na najlepši, najveseliji i najfunkcionalniji način uklopimo sve potrebne elemente.

Plakar po meri u dečijoj sobi

Za početak, osmislili smo „most“ odnosno gornji deo plakara koji se proteže čitavom dužinom zida i spaja sve elemente. U tom gornjem delu, ili mostu, nalazi se prostor za skladištenje stvari koji se, da ne bi narušio celinu predstavljenu između ostalog i kroz upotrebu jedne boje, otvara tip-on mehanizmom, odnosno, na pritisak.

Osim prostora za skladištenje, most celom dužinom u gornjem delu prekriva maska od univera koja nam je poslužila da plakar savršeno uklopimo od poda do plafona baš po meri prostorije.

Ispod mosta se nalaze dva ormara – garderobera, jedan radni sto sa svoje dve police i dva kreveta iznad kojih su smeštene po tri šestougaone police.

Skoro ceo plakar je napravljen od univera, što je ekonomičnija varijanta od medijapana.

Naime, čitava plava površina ovog plakara po meri je napravljena od standardnog univera, debljine 18mm, a svi detalji drugih boja su napravljeni od medijapana: ručke koje su dizajnirane prema želji klijenta, frontovi fioka na oba garderobna ormara, police na zidu u formi šestougaonika i dve police iznad radnog stola.

Boje medijapana su izabrane s namerom da kontrasti privuku pažnju i tako skrenu fokus sa univera. Verujemo da smo u ovoj nameri uspeli, kao i da smo ostvarili glavni cilj, a to je da u ovoj dečijoj sobi, od različitih funkcionalnih elemenata, napravimo celinu.

Plakar po meri u spavaćoj sobi

Najveća specifičnost ovog plakara po meri je što je napravljen u ugaonoj formi i na taj način je iskorišćena velika površina prostora koji bi u suprotnom ostao neupotrebljen.

Unutrašnjost ovog garderobnog ormara ima sve što je jednom garderoberu potrebno: fioke, šipke, police, prostor za skladištenje…

Materijal koji smo koristili za ovaj plakar, kao i za maske i za sokle, je univer srebrne boje. Srebrne ručke, svedenog i otmenog dizajna, nenametljivo prate stil plakara i čine sa njim skladnu celinu.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference