Nameštaj po meri za još jedan stan u Beogradu na vodi

Po projektu arhitekte, napravili smo nameštaj po meri za još jedan stan u Beogradu na vodi.

Kuhinja

U stanu je već postojala izradjena kuhinja. Naš zadatak je bio da preradimo par gornjih elemenata i dodamo ostrvo. Frontovi na ostrvu su izrađeni od univera, dok je leđni deo, koji je okrenut ka dnevnoj sobi, od furniranog medijapana hrasta.

Gornja ploča i stranice su od Kompakt ploče. Kompakt ploča je veoma otporan materijal, ima antibakterijska svojstva i vodootporna je, pa je vrlo zahvalna za korišćenje u kuhinjskim prostorima.

Dnevna soba

Za dnevnu sobu smo napravili klupu od medijapana, koja se naslanja na trosed. Medijapan je gerovan, ukupne debljine 9cm, ofarban u plavu boju, po izboru arhitekte i klijenta.

U sklopu TV seta, nalaze se maske za radijator i klimu, TV komoda, obloge na zidu i police. Sve je izrađeno od furniranog medijapana hrasta, sem obloga na zidu, koje su od farbanog medijapana, u beloj boji. Prednje maske radijatora i klime su napravljene od letvica, debljine 2cm.

TV komoda sadrži 4 duboke fioke, otvorene police i jednu plitku fioku ispod njih. Police na zidu su ankerisane, debljine 4cm.

U trpezariji je takođe napravljena maska za radijator u vidu letvica, u beloj boji. Odmah do nje, celom duzinom zida, nalazi se klupica. Ledja klupice imaju vertikalne kanelure.

Klupica ima maksimalno iskorišćen prostor za skladištenje u vidu fioka i sanduka. Celom dužinom zida su police od furniranog medijapana.

Spavaća soba

Plakar u spavaćoj sobi je od farbanog medijapana. Sa leve strane plakara je fiksna maska, zbog nemogućnosti otvaranja vrata usled pozicije klima uređaja iznad ulaznih vrata u sobu. Umesto klasičnih ručki, frontovi imaju obrađenu ivicu za otvaranje vrata.

I u ovoj sobi smo radijator zatvorili maskom istog dizajna.

Kupatila

Postojeće donje ormariće ispod lavaboa, u kupatilima, smo dopunili gornjim ormarićima.

Oba ormarića su napravljena od medijapana, a na ledjima je lepljeno ogledalo.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference