Kuhinja i plakar po meri za stan u Ruzveltovoj

Od klijenata koji koji žive u Ruzveltovoj ulici, dobili smo zahtev da, na osnovu fotografije koja im je poslužila kao inspiracija, napravimo kuhinju neobičnog dizajna i plakar po meri u skladu sa njom.

Sa radoznalošću kakvu samo entuzijazam nosi, pristupili smo ovom, po mnogo čemu specifičnom projektu, a sa vama delimo konačni ishod.

Naš rad je počeo od samih ulaznih vrata: s leve strane kuhinja po meri, a sa desne plakar. Da bi činili smislenu i skladnu celinu, i kuhinja i plakar su napravljeni od istih materijala: kombinacije furniranog hrasta sa mat lakom i belog medijapana u visokom sjaju. Materijal je bio klijentov izbor.

Kuhinja po meri

Gornji  elementi, svi od belog medijapana, završavaju se jednom otvorenom policom. Ona se nalazi iznad firžidera i zapravo čini bočnu policu gornjeg elementa koji se, nećete verovati, naslanja na jedan ogroman stub.

Pošto smo i stub (dimenzija 50x50cm) maskirali furniranim hrastom, odluka da ova bočna polica gornjeg elementa bude napravljena od furniranog hrasta, nam se činila najlogičnijom, najprikladnijom i najelegantnijom.

Gornji elementi ove kuhinje se otvaraju zahvaljujući Blum HF podizačima, koji podižu dvoja vrata odjednom.

Donji elementi su standardni, bez posebnih zahteva, osim jednog: da budu ukošeni pod izvesnim uglom. Ovi elementi –sudopera, na koju se nastavlja ugradna mašina za sudove, a potom i rerna – ostavljaju dovoljno prostora da se s desne strane smeste fioke od medijapana sa Blum usporivačima.

Sudopera i slavina su Blanco, a radna ploča Kerrock, koja se vizuelno završava tek na desnoj bočnoj strani kuhinje, i na taj način upotpunjava estetsku celinu sa ostatkom enterijera.

Plakar po meri

Kako smo već naglasili, pošto je u pitanju isti ambijent, plakar je napravljen od istog materijala kao i kuhinja, od furniranog hrasta i belog medijapana visokog sjaja.

Na taj način smo postigli estetsku celinu, koju smo dodatno potvrdili odsustvom ručkica na svim elementima koji se otvaraju, uključujući  i elemente koji pripadaju plakaru.

Ovaj komad nameštaja zapravo je kombinacija plakara za garderobu i cipelarnika. Sa desne strane se nalazi otvorena polica, a izbor da ona izgleda baš ovako je donesen na osnovu dva faktora:

  • prvi je praktičan: da bi se omogućilo ostavljanje torbi, telefona i ostalih stvari koje odlažemo po ulasku u kuću;
  • drugi je estetske prirode: da bi se postigla dizajnerska celina sa kuhinjom, koja podsećamo, takođe iznad frižidera ima otvorenu policu.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference