Impresivna biblioteka i kuhinja po meri za stan u Dunavskim terasama

Klijenti koji su se nedavno uselili u svoj novi stan u Dunavskim terasama, javili su nam se sa idejom da napravimo po meri veliku biblioteku i kuhinju po meri, za dnevnu sobu i kuhinjski prostor, koji će delovati unitarno, prema modernom, open space konceptu uređivanja prostora.

Dostavili su nam fotografiju da bi nam dočarali kako bi želeli da to otprilike izgleda, a mi smo ideju prilagodili prostoru i dimenzijama stana, u dogovoru sa njima.

Biblioteka po meri

Impozantna biblioteka, koja zauzima čitav jedan zid dnevne sobe, izrađena je od kombinacije medijapana i univera, u belom i dezenu svetlog drveta, a izgleda zaista impresivno i moderno.

Biblioteka ima asimetričan raspored otvorenih i zatvorenih polica, kao i prostor za TV, koji se nalazi na TV komodi od belog medijapana sa fiokama.

Sve otvorene police su od medijapana, dok su zatvoreni delovi od univera, izuzev TV komode koja je od medijapana, čije se fioke takođe otvaraju tip-on sistemom.

Kako su klijenti želeli da sve bude u minimalističkom stilu, bez viška detalja, biblioteka nema ručke, već se zatvoreni delovi otvaraju pomoću tip-on sistema.

Biblioteka se prostire čitavim zidom, od poda do plafona, a jedan njen deo produžen je i iznad sobnih vrata.

Kuhinja po meri

Na biblioteku se u kuhinjski prostor, suptilnim prelazom u vidu malog dela za ručavanje, nastavlja kuhinja po meri, izrađena u istom stilu i istom materijalizacijom kao i biblioteka, kako bi u otvorenom planu prostora sve izgledalo skladno.

Gornji kuhinjski elementi su u istoj kombinaciji belog i dezena drveta, dok su donji kompletno u svetlom drvenom dezenu. Asimetrija otvorenih i zatvorenih gornjih elemenata, kao i njihovih dezena, ispraćena je i ovde. Gornji kuhinjski elementi nemaju ručke, već se otvaraju pomoću tip-on sistema, a na donje su ugrađene suptilne ručke koje su klijenti odabrali iz našeg asortimana.

U donjoj zoni je standardna kombinacija Blanco sudopere sa mašinom za pranje posuđa, kao i visoki element za ugradnu rernu i ugradnu mikrotalasnu pećnicu.

U gornjoj zoni smo celu konstrukciju aspiratora sakrili zatvorenom policom. U ovoj zoni se takođe nalazi i LED rasveta, sa senzorom za uključivanje.

Radna ploča je standardna, u istom dezenu kao i frontovi donjih kuhinjskih elemenata ove kuhinje po meri.

Kako bi se predupredile estetske nepravilnosti zbog eventualne neravnine plafona, gornji delovi biblioteke i kuhinje po meri zatvoreni su maskom do plafona.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference