Nameštaj po meri za ceo stan u kompleksu SunCity na NBG

Klijenti, vlasnici lepog stana u naselju SunCity u Jurija Gagarina na Novom Beogradu, javili su nam se sa idejom da stan opreme našim nameštajem po meri, u strogo minimalističkom stilu.

Inače i sami dizajneri po struci, aktivno su učestvovali u procesu osmišljavanja idealnog nameštaja po meri za njihov stan, te je na kraju sve ispalo veoma skladno i lepo, na obostrano zadovoljstvo.

Dnevni boravak

Sav nameštaj po meri u dnevnom boravku izrađen je od medijapana bele boje u kombinaciji sa provučenom mint zelenom i blagom sivom.

TV komoda sa mini bibliotekom nastavlja se radnim delom sa dva radna mesta i gornjim ormarićima na BLUM podizačima.

Biblioteka je kombinacija otvorenih i zatvorenih delova (tri polja su zatvorena, sa usporivačima, dok je jedno šire polje sa BLUM podizačem).

TV set u donjem delu ima fioke.

U debeloj radnoj ploči su skrivene fioke za laptopove i pribor za rad, za svako radno mesto po jedna široka fioka na klizačima. Kako su fioke veoma široke, one su obezbeđene Muvento BLUM sistemom koji sprečava nestabilnost fioka.

Kuhinja po meri

U nastavku dnevnog boravka nalazi se kuhinja po meri, jer je prostor dizajniran u open space konceptu.

Kuhinja je takođe od belog medijapana umerenog sjaja, dok su gornji elementi uklopljeni sa dnevnim boravkom medijapanom u mint zelenoj nijansi.

Kako bi se i na kuhinji ispratio minimalistički stil, na njoj nema ručki, već je otvaranje po sistemu profilisanih ivica. Jedina ručka koja postoji u kuhinji je namenjena elementu za mašinu za pranje posuđa.

Radna kuhinjska ploča je Kerrock, izlivena zajedno sa sudoperom. Iznad sudopere su elementi sa BLUM Aventus podizačima.

Za kuhinju su korišćene BLUM fioke visokog kvaliteta, sa usporivačima. Kako bi u kuhinji sve izgledalo skladno, napravljena je po meri i maska za aspirator od medijapana.

Hodnik

Za prostor u hodniku izradili smo po meri plakar od mat sivog medijapana i sa ručkama od masiva hrasta. Ručke su ovako odabrane kako bi se uklopile sa parketom. Profilisana ivica ručke je usečena u masiv, a potom je masiv keksovan za medijapan.

Plakar je uklopljen u slobodnu nišu u hodniku i prostire se od zida do zida i od poda do plafona, kako bi se prostor maksimalno iskoristio.

Unutrašnjost plakara je od univera, a raspored unutrašnjeg plakarskog prostora napravljen je u potpunosti u dogovoru sa klijentima.

Kaktus-čiviluk je interesantna ideja. Oblik je usečen u ploči medijapana debljine 10mm i dobio je svoje mesto na zidu hodnika. Kukice za kačenje odabrali su sami klijenti.

Kupatilski nameštaj

Za kupatilo smo po meri napravili komodu sa dve fioke, sve od medijapana. Gornja ploča ispod lavaboa je Kerrock.

Svi ormari za odlaganje sa leve strane kupatila su od medijapana, a njima su sakriveni tehnički uređaji u kupatilu (mašina za pranje i sušenje veša, bojler, instalacije). Mašina je vidna, kako bi se ostavio prostor za luftiranje, dok je ostalo sakriveno.

Delovi ormara su ostavljeni za odlaganje kupatilskih potrepština, a tu je smešten i jedan element nalik na klupicu, koji takođe služi za odlaganje.

Ručke smo iskoristili tako da napravimo proreze za ventilisanje svega, kako bi se smanjio uticaj povećane vlage u kupatilu.

Spavaća soba

Plakari za spavaću sobu su rađeni po uzoru na plakar u hodniku, po istom principu, s tim što su u spavaćoj sobi u donjem delu plakara sakrivene fioke unutar plakara. Vizuelna obrada spolja je ista kao u hodniku – farbani medijapan (u drugoj boji), kao i ručke od masiva hrasta.

Mali noćni stočići izrađeni su u minimalističkom stilu od furnira hrasta, bajcovano bezbojnim lakom.

Stočići su otvoreni sa zadnje strane kako bi ukućani imali neometan pristup utičnicama.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference