Nameštaj po meri za garsonjeru na Vidikovcu

Javila nam se klijentkinja, koja živi u prelepoj garsonjeri na Vidikovcu, sa idejom da našim nameštajem po meri dodamo kompletno novi, funkcionalniji i lepši dizajn ovom enterijeru.

Evo kako smo, u dogovoru sa njom i prema njenim željma, sve to izveli i kako je ispalo na kraju.

Dnevna soba

Klub sto za dnevni boravak napravili smo od farbanog medijapana, u beloj boji visokog sjaja, kao i deo od furniranog medijapana u furniru oraha. Sto je neobičnog, geometrijskog dizajna i savršeno se uklapa sa ostatkom nameštaja po meri.

TV komoda je takođe od farbanog medijapana bele boje i visokog sjaja (sjaj medijapana je isti kao i na plakaru, po uzorku), sa provučenim furnirom oraha na sredini komode, kako bi se sve uklopilo i sa klub stolom.

Korpus fioka na komodi je od EGGER belog univera i PVC-a, dok se otvaraju pomoću BLUM klizača, tip-on sistemom.

Gornja ploča TV komode je produžena u odnosu na komodu, zbog parket lajsne.

Možda najinteresantniji deo nameštaja po meri u ovom stanu je regal u dnevnoj sobi, koji ima ugrađen specijalan mehanizam za krevet koji se po potrebi iz njega rasklapa i sklapa.

Front regala je od farbanog medijapana bele boje u visokom sjaju, dok su duple stranice, sokla i jedna polica od furniranog medijapana u furniru oraha. Leđa iza otvorenih polica, kao i same otvorene police (osim jedne koja je u furniru oraha), su od farbanog medijapana.

Šarke za vrata su FGV sa usporivačima, dok je umesto klasičnih ručki za otvaranje na gornjim elementima regala predviđen ger na ivici.

Korpus, to jest unutrašnji deo regala, je od EGGER belog univera, u kombinaciji sa PVC-om, a unutrašnji raspored u regalu je napravljen u potpunosti prema dogovoru sa klijentkinjom.

Najkompleksniji i nazanimljiviji deo regala je skriveni krevet, koji se po potrebi rasklapa iz samog regala. U pitanju je HAFELE mehanizam za krevet. Jedina ručka koja postoji na regalu služi za rasklapanje skrivenog kreveta.

Kuhinja po meri

Kako je kuhinjski prostor prilično male kvadrature, bilo je izazovno dobro ukombinovati sve potrebne kuhinjske elemente, a da se sve savršeno uklopi.

Svi frontovi kuhinjskih elemenata su od univera bele boje u polusjaju. Radna ploča i otvorena polica napravljene su od univera u dezenu oraha.

U donju zonu kuhinje smešteni su svi potrebni elementi: ugradna ploča i ugradna rerna, sudopera, frižider, sudomašina, kao i kombinacija ormarića i fioka.

Gornja zona ove kuhinje po meri je u zatvorenim elementima, sa izuzetkom jedne otvorene police.

Kuhinja ima ručke prema odabiru klijentkinje, šarke za vrata sa FGV usporivačima, kao i BLUM podizače za pojedina vrata u gornjoj zoni.

U pod gornjih elemenata ugrađena je i LED rasveta.

Za potrebe ove kuhinje napravili smo po meri i kuhinjska ulazna klizna vrata, od univera bele boje u polusjaju i sa kliznim mehanizmom AXON.

Hodnik

Po meri smo napravili i plakar za hodnik.  Front plakara je od univera bele boje u polusjaju, dok je jedna otvorena polica od univera u dezenu oraha.

Fioke imaju klizače sa BLUM usporivačima, dok su šarke za vrata sa FGV usporivačima. Ručke su bele, po izboru klijentkinje.

Unutrašnji raspored plakara je napravljen u dogovoru sa klijentkinjom.

U hodnik smo smestili i jedno ogledalo koje smo napravili po meri. Ram ogledala je od furniranog medijapana u furniru oraha, bajcovano po uzorku univera.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference