Kuhinja po meri za stan kod Starog Merkatora

Klijentkinja sa Novog Beograda želela je dominantno belu kuhinju sa detaljima koji podsećaju na prirodno drvo, te smo zajedno nacrtali idealno rešenje za pomalo komplikovan kuhinjski prostor.

Kuhinjski korpus, kao i frontovi, su od belog univera, dok su leđa od belog lesonita.

Donji kuhinjski elementi napravljeni su kao kombinacija klasičnih vrata i fioka bez ručki (ali sa Blum klizačima sa usporivačima), sa ugradnom mašinom za pranje posuđa, kao i ugradnom rernom. Minimalistički pristup sa ograničenom ugradnjom ručki, samo na onim elementima na kojima je to bilo neophodno, uveliko doprinosi modernom dizajnu ove kuhinje po meri.

Na krajnjoj desnoj strani kuhinje ostavljen je prostor u koji je smešten frižider.

Radna ploča je u dezenu drveta, koji je klijentkinja sama odabrala, a tu se nalazi i granitna sudopera, kao i šporet-ploča.

Na desnoj ivici kuhinjske radne površine montirane su otvorene police pod kosim uglom, u istom dezenu univera kao i kuhinjska radna površina, na koje se nastavljaju gornji kuhinjski elementi.

Gornji elementi su takođe u minimalističkom stilu, bez ručki, a otvaraju se kombinacijom tip-on sistema i gera na ivici.

Iznad šporet-ploče nalazi se ugradni aspirator, dok je u pod gornjih elemenata ugrađena i LED rasveta. Sa leve strane kuhinje, ali u gornjoj zoni, takođe se nalaze otvorene police u dezenu radne ploče, kako bi se dobilo na skladnoj asimetriji.

Kuhinjska sokla je aluminijumska.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference