Nameštaj po meri za porodični stan u Central Garden-u

Mlada porodica nedavno se uselila u svoj novi stan u prelepom beogradskom naselju Central Garden. Rešili su da nas pozovu, kako bismo našim nameštajem po meri opremili sve prostorije u stanu.

Zahtev je bio da nameštaj bude dizajniran u minimalističkom stilu, što smo u potpunosti ispratili strogim linijama i izostavljanjem nepotrebnih detalja.

Evo kako smo ovo izveli i kako je sve ispalo na kraju.

Kuhinja je od belog medijapana visokog sjaja, sa furniranim donjim elementima i pultom od furniranog medijapana.

Kuhinjski elementi otvaraju se po sistemu gera na ivici, jer nigde nema ručki.

Sa leve strane gornjih kuhinjskih elemenata nalazi se jedna otvorena polica, kako bi se napravila veza sa trpezarijom i pultom u kuhinji. Polica je iste širine kao i izdignuti pult.

Radna ploča Kerrock prostire se duž čitave kuhinje, a sudopera je izlivena zajedno sa pločom, kako bi sve izgledalo monolitno.

Umesto klasičnih kuhinjskih pločica, na zid između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata postavljeno je kaljeno staklo.

U gornje elemente instalirana je LED rasveta, koja se uključuje pomoću senzora na pokret. Ona je takođe ugrađena i u prostor ispod pulta.

Trpezarija

Kao specifičan produžetak kuhinje nastavlja se trpezarijski sto, napravljen po meri, koji se i teksturom i oblikom uklapa sa kuhinjom.

Spoljna stranica stola je iznutra obložena Kerrock-om, kako bi i sa te strane moglo da se sedne, a da se pritom nogama ne oštećuje furnir.

Sto ne prolazi kroz pult kako to vizuelno deluje, već se samo oslanja na njega.

U trpezariji, sa spoljne strane kuhinje, se nalazi i jedna  polica za vino.

Dnevni boravak i hodnik

Dnevni boravak je zapravo zajednički prostor sa trpezarijom, po principu open space prostora.

Klub stočić, koji smo napravili za dnevni boravak, je u skladu sa ostalim komadima nameštaja, u jednostavnoj formi, sa nogama od furnira.

TV komoda je rađena od istih materijala, kako bi se sve savršeno uklopilo. Levi deo komode je predviđen za zvučnik, a tu su i fioke za odlaganje dokumenata.

U trpezariji i dnevnoj sobi je provučen medijapan visokog sjaja u crnoj boji, za razliku od gornjih kuhinjskih elemenata koji su beli.

Za potrebe hodnika, po meri smo napravili cipelarnik i garderober, veoma specifično dizajnirane, a vodili smo računa da ove komade nameštaja uklopimo sa postojećim vratima od furnira.

Beli deo je predviđen za kačenje garderobe, a furnirani za odlaganje cipela.

Nema ručki, već je otvaranje po sistemima tip on i profilisanih ivica.

Dečije sobe i dečije kupatilo

U kupatilu za decu smo se malo poigrali bojama, kako bi deci bilo interesantnije.

Kupatilski ormarić je sa lavaboom i pločom od Kerrock-a, a sve je izliveno u jednu celinu. Ploča ima veoma interesantan, šarenkasti dezen.

U gornjoj zoni je otvorena polica za odlaganje kupatilskih sitnica. Fioke imaju profilisane ivice za otvaranje i ugrađene usporivače.

Za dečije sobe napravili smo po meri ormariće za garderobu od belog medijapana u visokom sjaju i ručkama u obliku ljubičastih srca.

Radni sto je takođe od belog medijapana visokog sjaja, stilski uklopljen sa ostatkom nameštaja.

Roditeljsko kupatilo

Kupatilo za odrasle je dizajnerski slično kao dečije, osim što su boje elemenata svedenije – sve je od belog medijapana visokog sjaja.

Element sa lavaboom je koncipiran tako da ima četiri fioke i jedna vrata. Lavabo je izliven zajedno sa gornjom pločom.

Radi minimalističkog efekta, ivice su profilisane, a fioke su sa Blum usporivačima.

Kako je u spavaćoj sobi predviđeno mesto za garderober, klijenti su želeli da napravimo klizna vrata i unutrašnjost, te da garderober bude po principu walk-in.

Vrata su na klizačima i prostiru se od poda do plafona, a izrađena su od olakšanog medijapana.

Unutrašnjost garderobera je od univera u drvenom dezenu. Raspored je urađen po principu kombinacije polica i fioka za veš, kao i otvorenog prostora za kačenje garderobe. Police su na sakrivenim nosačima.

Vrata garderobera su u crnoj boji, kako bi se uklopila sa ostatkom nameštaja u spavaćoj sobi.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference