Nameštaj po meri za stan u Kuli Trešnjin Cvet na NBG

U Beogradu, u Kuli Trešnjin Cvet, nalazi se jedan moderan i elegantan stan koji smo imali čast da opremimo nameštajem po meri.

Napravili smo ukupno tri celine: walk-in garderober, policu za TV koja se kači na zid i trpezarijski ormar.

Pogledajmo zajedno kako je sve to ispalo:

Walk-in garderober po meri

Ceo garderober smo izradili po već postojećem projektu arhitekte, a naš rad je bio uslovljen postojećim tamnim plakarom koji se nalazi u krajnjem levom uglu prostorije, odmah pored toaletnog stičića. Iz tog razloga, boje koje prevladavaju su orah i crna.

Krenimo redom:

Sa dve strane se nalaze plakari za garderobu, od toga je jedan cipelarnik, odnosno ostava sa policama za cipele i tašne. Materijal koji smo koristili je furnirani medijapan u boji oraha sa lakom preko – po uzorku na već postojeći plakar koji smo vam spomenuli.

Suštinski, garderober je kombinacija furniranog medijapana i detalja od medijapana farbanog u crnu mat boju. Police za cipele i tašne su napravljene od plastificiranih aluminijumskih profila crne boje, a njihova specifičnost je u tome što svaka polica, u tom malom aluminijumskom profilu, ima LED rasvetu.

Preko puta ovog garderobera se nalazi otvoreni plakar za garderobu koji ima dva dela: jedan je deo za kačenje garderobe a drugi deo čine fioke. Fioke su napravljene od providnog materijala, imaju BLUM klizače i usporivače, a razlog što je front od stakla da praktičan: da bi se videlo šta je unutra.

Leđa delova garderobera gde se kači garderoba su u stvari ogledala.

Materijalizacija je svuda ista, ali je malo drugačiji dizajn – svakako, rađen po već postojećem projektu arhitekte.

U levom delu walk-in garderobera, u uglu gde se nalazi ogledalo, nalazi se toaletni stočić sa skrivenom fiokom. S leve strane stočića, nalaze se dva tamna krila gardrobera i to je, zapravo, taj postojeći garderober u odnosu na koji je sve trebalo uklopiti.

Ostrvo na sredini prostorije, u stvari pult, napravljen je kombinacijom nekoliko materijala. Gore na vrhu je dimovano staklo koje je izabrano da bi se video sadržaj fioka. Ukupno ih je šest, a prve dve su namenjene za nakit, satove i ostale ukrase.

Sve fioke su farbane visokim sjajem. Na taj način, vizuelno su se uklopile se sa postojećim ormarom u visokom sjaju. Plult je napravljen od furnira u boji oraha sa gerovanim ivicama.

Polica za TV po meri

U spavaćoj sobi se, između ostalog, nalazi i polica za TV koja je okačena o zid. Upravo ta polica je naših ruku delo i nju ćemo vam opisati.

Materijal koji je izabran za njenu izradu je furnirani medijapan, dok je ispuna napravljena od belog farbanog medijapana.

Prelaz između farbanog dela i furnira je jedna mesingana lajsna koja je malo uvučena. Frontovi se otvaraju u pomoć tip on mehanizma. U unutrašnjosti su male police za odlaganja i sakrivena intalacija za TV.

Trpezarijski ormar

Trpezarijski ormar je napravljen od medijapana bele mat boje. Napravljen je od zida do zida – baš po meri prostorije.

Središnji deo ima otvorene police, farbane u boju mesinga pošto su i lajsnice na frontovima takođe mesingane. Celom visinom, police imaju rasvetu koja se pali uz pomoć prekidača na zidu. Ovaj deo je napravljen od furniranog medijapana, ali je prefarban tako da ima malo teksture po policama.

Sa leve i desne strane polica nalaze se dva „korpusa“. I jedan i drugi su izrađeni od farbanog medijapana. I jedna i druga strana se otvaraju celom visinom tako što svaka strana ima troja vrata. Precizinije, na svakoj strani ormara su po jedna vrata sa duplim krilom i po jedna jednokrilna.

Otvaraju se na tip-on mehanizam, šarke su Blum, a unutra se nalaze police za odlaganje i skladištenje stvari.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference