Nameštaj po meri za neobičan stan u Zemunu

Javili su nam se klijenti sa idejom da našim nameštajem po meri opremimo dnevnu sobu, kuhinju i spavaću sobu njihovog stana koji se nalazi u Zemunu.

Dnevna soba

Polazna tačka opremanja stana nameštajem bila je dnevna soba, odnosno zahtev da se veoma mali prostor za dnevni boravak iskoristi na racionalan, ali opet interesantan način.

Za početak je bilo potrebno da se otvor sa leve strane, koji nema namenu, zatvori. U dogovoru sa klijentima uradili smo model razigrane kompozicije, te smo, nakon nekoliko predloga, odabrali umereniju varijantu. Zamisao je bila da se dnevni boravak uklopi sa kuhinjom, što je i učinjeno u pogledu odabrane žute boje.

Obloga na zidu rađena je od univera u dezenu drveta, dok su neobične zatvorene police od medijapana visokog sjaja.

Pojedini elementi se otvaraju pomoću Blum-ovih podizača, dok se drugi otvaraju po klasičnom sistemu sa usporivačima.

Ispod visećih polica nalazi se polica za TV sa fiokama, takođe sa ugrađenim Blum-ovim mehanizmima.

U čitavu kompoziciju dodali smo nekoliko staklenih polica izvučenih na oblogu zida, kako bi sve bilo još interesantnije. Staklo je u braon boji, uklopljeno sa pozadinom.

Kuhinja po meri i trpezarija

Trpezarijski sto je od medijapana bele boje u visokom sjaju. Preko ploče stola postavili smo staklo, kako bi stolu dali na trajnosti i kako bi ploča ostala očuvana.

Čitava kuhinja po meri napravljena je od medijapana visokog sjaja.

U kuhinjske elemente ugrađeni su veoma kvalitetni mehanizmi, usporivači i Blum metalne fioke.

Kako je kuhinjski prostor veoma mali i uzak, morali smo pametno da osmislimo kompoziciju elemenata.

Sa leve strane bilo je prostora za ugradni aspirator, ispod koga je ugradna ploča sa dve ugradne ringle. Ispod nje nalaze se male police.

U elementu ispod sudopere nalazi se klasičan prostor za odlaganje potrepština, dok je do njega element sa ugradnom mašinom za pranje posuđa. Iznad sudo mašine i ugradne rerne ostalo je prostora za dve fioke.

Radna ploča kao i pult su Hi-MACS LG, u žutoj boji. Sudopera je izlivena zajedno sa pločom, iz jednog komada.

Gornjih elemenata nema mnogo, ali smo maksimalno iskoristili prostor iznad ugradne ringle kako bismo napravili viseće elemente, čije je otvaranje po sistemu gerovanih ivica na frontovima i šarki sa usporivačima.

Radi lakšeg održavanja malog prostora, zid je obložen kaljenim staklom u delovima između aspiratora i grejne ploče, kao i između pulta i radne ploče.

Spavaća soba

Za potrebe spavaće sobe napravili smo po meri dva noćna stočića, kao i američki plakar po meri u rustičnom dezenu.

Noćni stičići su klasični, svaki sa fiokama na tip-on otvaranje. Stočići nisu identični, već je jedan “muški“, a drugi “ženski“ model (ostavljen je prostor za stolicu radi šminkanja).

Američki plakar je u istom dezenu kao i noćni stočići, sa dva ogledala. Mehanizam je RAUMPLUS, sa šinom u podu i plafonu. U gornjem delu postavljena je maska, kako bi sve bilo savršeno zatvoreno od poda do plafona.

Unutrašnja organizacija plakara je u potpunosti urađena po dogovoru sa klijentima.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference