Nameštaj po meri za ceo stan na Zvezdari

Mladi bračni par sa Zvezdare ukazao nam je poverenje da opremimo ceo njihov stan našim nameštajem po meri.

Kao i uvek, bilo nam zadovoljstvo da se posvetimo ovom zadatku, a sada sa vama delimo naše iskustvo, kao i rezlultate rada.

Hodnik

Komad nameštaja koji se nalazi u hodniku je multifunkcionalan, praktičan, ravnih linija i modernog dizajna.

Napravljen je od univera i sastoji se iz cipelarnika, dela koji je vizuelno otvoren i služi kao čiviluk, kao i delova kojima je glavni zadatak da prekriju instalacije.

Kuhinja po meri

U osnovi je formirana u ćirilično slovo P, tako da čini vizuelnu celinu sa dnevnim boravkom i trpezarijom, ali je ipak zadržala svoj identitet.

Dnevni boravak i trpezarija su koncipirani kao otvoren prostor (open space), gde se kuhinja nastavlja na otvorenu biblioteku, u kojoj čak imamo i otvore za macu Sofi, to jest, otvore prilagođene njenom slobodnom kretanju.

Kuhinja po meri je napravljena od farbanog medijapana u kombinaciji sa univerom i ostrvskim delom koji je na rubu otvoren i gleda ka dnevnoj sobi, dok se sa unutrašnje strane ostrva nalaze fioke. Ove fioke, kao i sve ostale koje se nalaze u kuhinji, su velike i duboke i imaju Blum okove. Isto važi i za prostor za skladištenje, uključujući i viseće delove, a koji je najvećim delom zatvoren.

Izuzetak je prostor kod sudopere, gde se nalazi otvoren kuhinjski deo koji služi za ostavljanje začina, napravljen takođe od univera, sa graničnikom od Inox-a.

Shodno stilu u kome je pravljena, a i u skladu sa praktičnim zahtevima, kuhinja ima ugradnu rasvetu i svu ugradnu tehniku.

Praktični zahtevi su takođe diktirali da što veći deo površine kuhinje bude pokriven plakarima koji služe za odlaganje, te je ova kuhinja i na taj način dostigla optimum  funkcionalnosti.

Zanimljiv izazov u toku opremanja ove kuhinje bio je stub, koji se nalazi usred kuhinje. Na njega se naslanja otvorena polica, koja pravi spoj između zida i stuba. Ma kako zahtev bio komplikovan, uspeli smo da izvučemo maksimum iz prostora, delimično zahvljujući ideji da na ceo zid preko puta pulta nalepimo ogledalo.

Što se tiče nameštaja po meri u dnevnoj sobi, istaći ćemo kućicu za macu Sofi. Maca je dobila dom na točkiće sa kočnicama – fin, moderan i praktičan – a materijal koji je korišćen za njenu kućicu je univer.

Kupatilo po meri

Iako smo kupatilskim nameštajem opremili ukupno 3 kupatila u ovom stanu, odnosno 2 toaleta i jedno kupatilo, sa vama danas delimo iskustvo opremanja gostinskog kupatila kupatilskim nameštajem po meri.

Gostinsko kupatilo je od univera, izuzev radne ploče na kojoj se nalazi nadgradni lavabo. Radna ploča je ista kao i kuhinjska, ravnih ivica i veoma elegantnog izgleda.

Iako to obično ne radimo, u ovom stanu smo napravili sva kupatilska ogledala, uključujući  i ogledalo za ovo kupatilo. U te svrhe smo koristili savijeni lim koji je farban po izboru boje iz RAL karte i u njega smo ubacili kružno ogledalo.

Kod WC šolje se nalazi otvorena polica, a ispod su fioke koje imaju dovoljno prostora da se izvuku. Iznad WC šolje je zatvoreni deo koji služi za odlaganje kupatilskih sitnica. Materijal je kombinacija crnog univera i univera Nebrasca.

Radna soba po meri

Ova soba je veoma zanimljiva iz nekoliko razloga, no hajde da krenemo iz početka.

Ceo jedan zid sobe je odvojen da se na njemu napravi plakar po meri, koji je visok od poda do plafona, a dug oko 5 metara. Okovi plakara su Blum-ovi, a unutra ima lift za izvlačenje, nosač pantalona, klasične police i sve ostalo što su klijenti zahtevali da bude u unutrašnjosti garderobera.

Plakar u svom sklopu ima i jedan otvoreni deo, nišu za odmor, koji smo takođe mi napravili po meri. Tu smo izveli i prekidače za utičnicu, a na gornjem delu se nalazi ugradna rasveta. Dosta je veliki, dimenzija 170×140 cm, što je sasvim dovoljan prostor da se osoba opruži dok pravi pauzu od rada.

Radni sto sa metalnim nogama i gornji delovi za odlaganje su takođe naših ruku delo. Kombinacija materijala je, kao i u ostatku stana, crni univer i radne ploče, a okovi su, pogađate, Blum.

Spavaća soba po meri

Nešto manje kvadrature, ali potpuno iskorišćena: za garderober, za sto i za krevet. Garderober se nalazi na celoj jednoj strani zida, jedan deo je fiksan i na njega se, zapravo, nastavlja sto.

Krevet nije iz naše proizvodnje, ali jeste sav ostali nameštaj koji smo, u skladu sa dimenzijama prostorije i kreveta, uklopili u celokupni enterijer ove sobe.

Sav nameštaj je napravljen od univera i od standardnog mehanizma za otvaranje: standardne šarke, Blum klizači…

U pitanju je simetričan komad nameštaja, sa dva plakara sa strane.  Levi plakar se otvara na nešto specifičniji način, ali je unutrašnjost iskorišćena celom dubinom, to jest, ovaj komad nameštaja je napravljen tako da se u potpunosti iskoristi potencijal prostora.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference