Nameštaj po meri za ceo stan u Central Garden-u

U novoizgrađeno beogradsko naselje Central Garden uselila se naša klijentkinja, po čijoj želji smo nameštajem po meri opremili njen novi stan.

Klijentkinja je na internetu pronašla komade nameštaja koji joj se dopadaju, pa smo po uzoru na njih pravili nameštaj po meri za njen stan.

Kuhinja po meri

Želja klijentkinje je bila da kuhinja bude od medijapana u bež boji, sa dekorativnim aspiratorom, kao i da kuhinjski elementi budu simetrični. Takođe, zahtev je bio da svi elementi budu zatvoreni do plafona.

Specifično za ovu kuhinju po meri su bile ručke koje je klijentkinja odabrala, koje su standardnih dimenzija, pa je praktično čitavu kuhinju trebalo uklopiti prema ručkama.

U kuhinji se nalazi ugradni frižider, a do njega je u donjoj zoni smeštena ugradna mašina za pranje posuđa. Do mašine nalazi se Blanco sudopera.  Odmah do sudopere u donjoj zoni nalazi se kuhinjski element, koji se prostore do proširenja za odžak, s tim što smo na ovom elementu produžili vrata kako bi bila otprilike širine standardnih dimenzija, s obzirom na to da smo ručke morali da uklapamo prema dimeziji vrata. Element je skroz iskorišćen do odžaka.

Kuhinjski elementi u gornjoj zoni napravljeni su tako da možemo da uklopimo ručke, a da opet sve bude dobro uklopljeno i smisleno.

Kako bi vrata gornjih elemenata bila potpuno uklopljena, morali smo u jednom delu da malo „pređemo” preko odžaka. Kuhinjski elementi gornje zone su dubine kao i frižider i elementi donje zone.

LED traka je postavljena u podu gornjih elemenata, kao ispod maske u gornjem delu gornjih elemenata. U izbačenom dubljem delu gornjih elemenata postavili smo LED sijalice, a jedna halogena sijalica nalazi se iznad otvorenih polica za vino.

Na zidu gde se nalazi dekorativni aspirator smeštena su dva identična elementa sa leve i desne strane aspiratora. Ispod njih je ugradna rerna.

Ispod rerne je klasična fioka, dok je sa leve strane rerne smeštena mrežna fioka. Sa desne strane rerne su kuhinjska vratanca sa policom.

U pultu kuhinje nalaze se Blum-ove fioke sa metalnim stranicama. Zahtev klijentkinje bio je da budu dve plitke i četiri duboke fioke u ovom delu kuhinje. U plitkim fiokama uradili smo uloške od medijapana za escajg. Sa spoljne, trpezarijske, strane pulta nalaze se skrivena vrata.

Radna ploča je compact. Compact ploče su ekstra debeli laminati presovani pod visokim pritiskom, dodatno su zaštićene i otporne ne samo na površinska oštećenja nego i na dugotrajno izlaganje vlazi, i imamo ih u različitim dezenima, u ovom slučaju klijentkinja je odabrala dezen koji se uklapa uz ostatak elemnata u kuhinji.

U ovoj kuhinji, usled korišćenja compact ploče, izbegnuta je upotreba diht lajsni, kao i T lajsni na spojevima. Sve je zaliveno silikonom.

Trpezarija

Za trpezariju smo napravili radijator masku, u tonu trpezarijskog stola, kako bi se lepo uklopila u enterijer.

Garderober

Klijentkinja nam je dostavila raspored polica i prostora za kačenje odeće koji želi u garderoberu, a mi smo ga napravili od univera, po dogovoru.

Poseban zahtev je bio da sokla, gornji deo, kao i lajsne po svim vertikalama i horizontalama budu od medijapana i profilisane. I čela fioka su takođe od medijapana.

Nosač za pantalone je napravljen od drveta.

U fioke su ugrađeni teleskopski klizači.

Ogledalo za sobu – garderober napravljeno je od medijapana, a sam ram ogledala prati stil horizontala icvertikala na garderoberu.

Sve je farbano u boju belog univera.

Spavaća soba

Za spavaću sobu ovog stana napravili smo po meri dva noćna stočiča, kao i toaletni sto sa rasvetom. Slične toaletne stolove smo radili i ranije, s tim što je klijentkinja želela da njen sto ima instalirana grla za sijalice oko rama.

Gornja ploča stola je od medijapana (spajane su dve debljine medijapana , dva puta po 1,9 cm), dok je po ivici rund celom dužinom. Ispod gornje ploče toaletnog stola su tri fioke, a noge su od drveta farbane u bež boju.

Na gornjoj ploči fiskirane su kutijice, koje se izvlače po potrebi.

Iza ogledala sprovedena je struja za paljenje svetiljki. Na delovima gde se spajaju grla za sijalice i rama ogledala napravili smo prstenove od medijapana.

Ručkice Forest, nalik na dijamante, klijentkinja je izabrala iz naše ponude. Noćni stočiči s u istom stilu kao toaletni sto, od medijapana, sa ispraćenim nogicama i po jednom fiokom i Forest ručkama. Gornja ploča je urađena potpuno isto kao na toaletnom stolu, u prilagođenim dimenzijama.

Kupatilo

Boja medijapana za kupatilski nameštaj određena je prema tonu pločica. Kako bi kupatilo delovalo elegantnije, medijapan je u visokom sjaju.

Za potrebe kupatila napravili smo po meri element od medijapana koji služi skrivanju bojlera, s tim što smo ostavili otvorenu rešetkicu koja služi ventilaciji. Ne postoje ručke, već je rađen ger na donjoj ivici. Ispod lavaboa smeštena je kupatilska komoda sa dve fioke. Gornja fioka je usecana u odnosu na sifon.

Ručke su birane iz naše ponude.

Za zid kupatila napravili smo i viseći plakar od medijapana, sa rasporedom unutrašnjih fioka po želji klijentkinje.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference