Dečija soba po meri za našu drugaricu Lenu :-)

Ova nežna dečija soba za devojčicu rađena je u kombinaciji univera i medijapana.

Zahtev je bio da se svi elementi – krevet, radni sto i police, smeste na jedan zid, kako bi ostalo prostora u preostalom delu sobe; kao i da upotrebljavamo svetle tonove, te da se na pojedinim mestima provuče pastelna i fluorescentno roze boja koja će razbiti monotoniju.

Budući da se ispod prozora ove dečije sobe nalazi radijator, radni sto je napravljen na standardnoj visini od 75cm, dok je u produžetku izdignuti deo – kutijica sa ugrađenim reštkicama radi neometanog strujanja vazduha koji prekriva radijator. U nastavku je, u istoj dubini, napravljena kutijica za olovke u fluo roze boji, koja može da se izvuče i premešta po želji.

U sklopu radnog stola postavljen je podest sa fiokama na kome se nalaze police u okviru radnog stola i nekoliko otvorenih i zatvorenih polica na zidu. Sve zatvorene police se otvaraju tip-on sistemom, dok su kocke unutar otvorenih polica prilagodljive jedna sa drugom – mogu se lako premeštati u druga otvorena polja s obzirom na to da su istih dimenzija. Fioke u podestu se prostiru celom dubinom do zida.

Police na zidu gde se nalazi krevet povezane su sa policama na zidu gde se nalazi radni sto.

Leđa na otvorenim policama su od medijapana, dok je ploča stola od univera drvenog dezena.

Krevet je na standardnoj visini, bez stepenika, iako se u donjem delu nalazi dodatni krevet na izvlačenje. Rađen je u kombinaciji univera i medijapana. Zahtev je bio da uznožje i uzglavlje budu iste visine, tako da, kada se postave jastuci duž svih ivica, može da izgleda kao sofa za sedenje.

Na uzglavlju, uznožju i leđima kreveta su rađene kanelure i zalepljena je, u istoj debljini kao što je razmak između kanelura, lajsna od medijapana debljine 3mm farbana u fluorescentno roze boju.

Pomoćni dušek dimenzija 180x80cm smešten je u fioci u krevetu, i po potrebi se može izvući jer je fioka smeštena na jednosmernim točkićima.

Nigde na fiokama nema ručki, već su svuda ostavljani urezani otvori. Radijatorske cevi prolaze i na mestu gde su police, od poda do plafona, te smo to rešili tako što smo leđa otvorenih polica uvlačili u odnosu na radijator.

Plakar je rađen po uzoru na dečiju sobu na Dorćolu, jednu od naših prethodnih referenci.

Plakar je od belog univera, kao i fioke koje su u plakaru. Ručke su od medijapana, farbanog u pastelne boje, isto kao i police, dok je jedna ručka u skladu sa ostatkom detalja farbana u fluo roze boju.

Unutrašnji raspored plakara je napravljen po dogovoru sa klijentom., i sa desne strane plakara su postavljene otvorene police za knjige i igračke.

Trpezarija

Za trpezariju ovog stana napravljen je trpezarijski sto po meri.

Sto je napravljen od belog medijapana. Na gornju ploču (medijapan 3cm) stavljeno je providno staklo. Uvek preporučujemo da se na gornju ploču postavi staklo, kada je sto rađen od medijapana, kako bi bio duže sačuvan od spoljašnjih uticaja.

Stolice su klijenti sami odabrali i savršeno uklopili sa stolom.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference