Kuhinja po meri i plakari za stan na Voždovcu

Mladi vlasnici simpatičnog stana blizu beogradskog naselja Stepa Stepanović, kontaktirali su nas sa željom da napravimo nameštaj po meri za kuhinju i spavaću sobu.

Kuhinja po meri

Donji kuhinjski elementi rađeni su od univera, dezena amazonski hrast, dok su gornji od farbanog medijapana, bele boje u sjaju.

Na donjim kuhinjskim elementima postavljene su ručke, a gornji se otvaraju kombinacijom tip on sistema i sistema ger na ivici.

Bela tehnika (ugradni frižider, ugradna mašina za pranje posuđa, ugradna rerna) kupljena je našim posredstvom, od firme Beoleks.

Do sudo mašine je ugaoni element, do njega sudopera i ugradna rerna. S obzirom na to da na drugom mestu u kuhinji nije bilo prostora da se postavi fioka za escajg, nju smo postavili tik iznad ugradne rerne, radi jednostavnosti korišćenja.

Kod gornjih elemenata je bilo problematično to što je rupa za aspirator bila nezgodno postavljena  i u ovom rasporedu elemenata prilično daleko od pozicije aspiratora, tako da smo u tom delu morali da radimo vrata pod kosinom kako bi crevo za aspirator bilo provučeno iznad gornjih kuhinjskih elemenata.

Zbog postojanja greda u prostoru izmedju frižidera i gornjeg kuhinjskog elementa, napravili smo oblogu od medijapana postavili otvorene police, kako bi dobili izgled celovitosti kuhinje, iako je predodređeni prostor za nju (koji možete da vidite po podnim kuhinjskim pločicama) bio daleko manji.

Iznad celokupne dužine gornjeg dela gornjih elemenata postavili smo masku koja sakriva crevo od aspiratora i nejednake visine plafona usled različitih dimenzija spuštenih plafonskih greda.

Radna ploča je standardna, proizvođača Kaindl.

Pošto se mladom bračnom paru nije dopao dezen kuhinjskih pločica koje su se nalazile u stanu, mi smo im preporučili naše stakloresce, koji su nakon montaže kuhinje po meri uzeli mere preostalog vidljivog prostora prekrivenog pločicama.

U međuvremenu smo sa klijentima probali različite boje štampanog dela koji se postavlja iza kaljenog stakla, u kombinaciji sa odabranim dezenima gornjih i donjih kuhinjskih elemenata, dok se nisu odlučili za ovaj koji vidite na slikama.

Stakloresci imaju sjajnu saradnju sa štamparijom koja se bavi izradom štampanih folija velikog formata, te su nakon preuzimanja folija idealno sakrili pločice ovim zanimljivim dezenom i postavili kaljeno staklo – koje pored otpornosti na visoke temperature, odlikuje i jednostavnost održavanja prilikom svakodnevnih kuhinjskih poslova.

U pod gornjih elemenata ugrađena je LED rasveta.

Plakar rađen po meri za spavaću sobu, sa kliznim i standardnim vratima. Iza vrata standardnog plakara po meri su samo police, dok smo za američki plakar napravili preostali raspored kombinacijom prostora za kačenje stvari i polica.

Zahtev je bio da se preko celog ormana provuče crna štrafta, u gornjem i donjem delu ormana.

Sve je rađeno od univera, kombinacijom bele, crne i hrasta.

U gornjoj zoni postavljena je maska, kako bismo izravnali plakar sa plafonom.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference