Kuhinja po meri i plakar za spavaću sobu u stanu kod Hotela Jugoslavija

Pozvao nas je mladi bračni par, sa željom da nameštajem po meri opremimo kuhinju i spavaću sobu njihovog stana koji se nalazi kod hotela Jugoslavija, na Novom Beogradu.

Kuhinja

Klijenti su među referencama na našem sajtu videli kuhinju po meri koju smo napravili za stan u naselju Alpha City na Zvezdari: http://www.crvenajabuka.co.rs/referenca/stan-na-zvezdari-u-rusticnom-stilu/, pa su izrazili želju da njihova kuhinja bude veoma slična toj.

Kompletna kuhinja rađena je od belog medijapana, sa izrađenim kanelurama na frontovima.

Kako bi se sve savršeno uklopilo, i belu tehniku su klijenti naručili preko nas.

Zahtev je bio da se kuhinjski elementi protežu sa obe strane ove kuhinje po meri, kao i da u nastavku budu dve klupice za sedenje sa malim stolom. Takođe, da se za radijator napravi maska.

Česta nedoumica naših klijenata je da li se kuhinjski elementi mogu montirati na gipsani zid. U ovom slučaju, levi zid na kom se nalazi aspirator je bio gipsani, tako da smo to rešili tako što smo za taj deo kuhinje predvideli nosače za gips, a s obzirom na to da kuhinjski elementi idu skroz do plafona, oni su fiksirani i na plafon.

Raspored donjih elemenata napravljen je u dogovoru sa klijentima. Na levom zidu nalaze se jedna plitka i dve duboke fioke, kao i vrata sa unutrašnjim policama, levo i desno od rerne.

U sredini je ugradna rerna koja izgleda zaista savšeno i estetski se sjajno uklapa sa ostatkom kuhinje. Ispod rerne nalazi se još jedna fioka, kako bi se popunio prostor, jer je rerna kraća od visine donjih elemenata.

U gornjoj zoni kuhinjskih elemenata ispraćena je širina donjih elemenata. Iznad šporeta – ploče nalazi se dekorativni aspirator koji smo farbali u belu boju, kako bi se uklopio sa kuhinjskim elementima. Levo i desno od aspiratora nalaze se dva elementa sa vratima od peskiranog stakla. Skroz levo od aspiratora, iznad fioka, su “obična” vrata, sa ispunom od medijapana.

Sa desne strane, do klupice, je ugradna mašina za pranje posuđa, do nje sudopera, a na kraju kuhinjski element sa tri plitke i jednom dubljom fiokom. U delu gde se nalaze tri plitke fioke nije bilo prostora za izradu kanelura.

U gornjoj zoni nalaze se ormarići sa staklenim vratima i vratima od medijapana, kako bi sve bilo u simetriji sa suprotnom stranom kuhinje.

Za prostor iznad frižidera napravili smo jedan dublji element, odmaknut od zida taman toliko da bi klizna vrata mogla da se pomeraju.

Sudopera je granitna. Sve ručke na kuhinji su proizvođača Rujz, u beloj boji.

Radijator maska rađena je od belog medijapana, a po zahtevu klijenata provučen je i furnirani medijapan hrasta, kako bi se maska uklopila sa stolarijom i kliznim vratima.

Klupice i sto su takođe od farbanog medijapana, a poklopac klupica (deo ispod jastučića) se podiže i spušta. Zahtev je bio da jastuk upada u ram klupice, tako da smo shodno tome napravili izdignute ivice na poklopcima klupica. Nogar stola izgerovan je tako da dobije oblik prizme.

Spavaća soba

Klijenti su želeli da za spavaću sobu njihovog stana napravimo standardne plakare u kojima će biti puno mesta za odlaganje stvari, jedan element sa policama i masku za radijator. Sve smo izradili prema skici koju su nam dostavili, a prema dogovoru odredili smo i unutrašnji raspored polica i prostora za kačenje stvari.

Nameštaj po meri za spavaću sobu rađen je od univera, kombinacijom belog i dezena hrasta.

U delu iznad kreveta predviđen je most sa otvorenim policama, dok su iznad otvorenih polica ormarići koji su iste dubine kao plakar koji se nalazi sa leve strane.

Sa desne strane kreveta nalazi se jedan visoki deo plakara, koji je identičan delu plakara sa leve strane, sa dve fioke u donjem delu i otvorom u sredini.

U sva vrata ugrađeni su usporivači. U delovima levo i desno od kosih vrata nalaze se skrivene fioke.

Klijenti su odabrali bele ručke, kako bi se estetski uklopile sa nameštajem po meri. Radijator maska je identična onoj u kuhinji.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference