Nameštaj po meri za stan u Dimitrija Tucovića

Upit da uradimo nameštaj po meri u kuhinji, hodniku, kupatilu i spavaćoj sobi u ovom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, došao je po preporuci.

Naime, rođena sestra jednog od naših starih klijenata je prilikom renoviranja svog stana, želela da baš nama poveri ovaj obimni i kompleksni posao, zadovoljna kvalitetom materijala i izrade nameštaja koji je imala prilike da vidi u bratovljevom domu.

Kuhinja po meri

Kuhinja u ovom luksuznom stanu je rađena od furniranog medijapana u boji hrasta, lakirana (bajcovana) po uzorku iz našeg kataloga.

Na gornjim frontovima je kombinacija furniranog medijapana i stakla, to jest na furnirani medijapan je lepljeno staklo bojeno u snežno belu boju. Nema ručki, već su vrata prepuštena u odnosu na pod gornjih elemenata.

Radna ploča je snežno bela i uklapa se sa staklom na gornjim elementima. Sokla je aluminijumska. Okovi su proizvođača Blum.

Klijent je želeo da kuhinja ima što više otvorenih polica, tako da su one postavljene iznad donjeg elementa koji se sastoji od tri fioke.

Levo od sudopere postavljene su kutijice za fioke za začine, iznad polica.

Prekoputa je urađen jedan visoki element, koji je ispratio gornji element, čija je dubina veća zbog frižidera. Do frižidera je postavljen kuhinjski element sa džambo šinom, koja se inače radi u dve dimenzije (manja i veća), dok je u ovom slučaju postavljena veća džambo šina.

Iznad rerne ostavljen je prostor za mikrotalasnu pećnicu.

Gornji deo ove kuhinje po meri, do plafona, urađen je sa bojenim staklom, dok je front džambo šine rađen u potpunosti od poda do plafona u furniru.

Specifičan deo od zidića pored ugradne rerne je zaobljen, u tom delu smo ukrajali ploču za šank, a samim tim smo morali da ukrojimo i radnu ploču donjih elemenata, kako bi sve dobilo zaobljen oblik. Iznad ovog dela kuhinjskih elemenata postavljene su otvorene police i kockaste police kao otvori za flaše, ankerisane na zid.

Prekoputa zaobljenog dela šanka urađena je obloga na postojećem zidanom zidiću kao nastavak šanka.

Iza dekorativnog aspiratora urađena su leđa, tj. obloga na zidu od istog materijala kao i frontovi.

Mašina za sudove koja se nalazi pored sudopere je poluugradna – frontovi su rađeni do komandne table na mašini, kako bi ona ostala vidna i pristupačna.

U podu gornjih elemenata ugrađena je LED rasveta, tako što je ugrađen au profil (aluminijumska lajsna) unutar koje je postavljena LED traka. Alu profili mogu biti ugradni (ukopani u pod donjih elemenata) i nevidljivi, ili nadgradni – viri par cantimetara u odnosu na pod elementa, ali je traka sakrivena ukrasnom lajsnom u sivoj, beloj ili crnoj boji.

Ručke su postavljene samo na donjim elementima, celom dužinom.

Za ovaj stan napravili smo tri klizna plakara, od kojih je jedan smešten u hodnik, a dva u spavaćoj sobi. Unutrašnjost svih plakara raspoređena je u dogovoru sa klijentom.

Američki plakar za hodnik urađen je od poda do plafona, tako da su frontovi na celom plakaru ogledala, a maske su od univera. Rukohvati su farbani u željenu bakarnu boju.

U spavaćoj sobi prvi plakar ima troja vrata: na srednjim vratima je ogledalo, dok su frontovi levih i desnih vrata rađeni od univera. Rukohvati su farbani u željenu boju, kao i prelazne lajsne koje se provlače i na levim i desnim vratima, kao i na vratima sa ogledalom. Plakar je rađen od poda do plafona.

Drugi, manji, američki plakar postavljen je prekoputa. Na njemu su takođe jedna vrata u ogledalu, a druga od univera. Prelazne lajsne rađene su isto kao kod većeg plakara.

Kupatilski nameštaj po meri u ovom stanu pravljen je za dva kupatila, veće i manje.

Gornja ploča za donji element u prvom kupatilu je od mermera. Sam element je od furniranog medijapana hrasta. Tri fioke su zakošene pod uglom sa jedne i sa druge strane elementa, dok se u sredini nalaze vrata. Ceo element stoji na nogicama, ručke su po izboru klijenta, a ogledalo je rustično.

Prekoputa je element koji sakriva veš mašinu, od furniranog medijapana. Iznad ovog elementa postavljene su police, okvir takođe od furniranog medijapana, dok su same police od providnog stakla.

Za manje kupatilo napravili smo po meri element ispod lavaboa, sa dvoja vratanaca. Ispod vratanaca je otvorena polica. Gornja ploča je takođe mermerna. Ram ogledala je masivan i rustičan, farban u istu boju kao i donji elementi.

Pogledajte i ostale reference