Nameštaj po meri za celu kuću na Medaku

Nekoliko prostorija velike kuće u beogradskom naselju Medak opremili smo našim nameštajem po meri. Želja klijenata je bila da nameštaj bude kompletno od univera (osim kupatila u kom je medijapan) i da izgleda minimalistički, moderno i jednostavno, u bojama koje su oni odabrali.

Kuhinja po meri

Kuhinja po meri je od univera u dva dezena – donji elementi su tamniji, sivi, dok su gornji u svetlijoj nijansi drvenog dezena.

Poseban zahtev bio je da se uradi visoki element za ugradnu rernu, kao i da se ostavi prostor za dupli frižider.

Iznad prostora za frižider su ormarići, u nastavku visokog elementa.

Gornji nivo gornjih elemenata otvara se pomoću tip on sistema, dok se donji nivo otvara na gore, pomoću podizača. Dakle, na gornjim elementima nema ručki, za razliku od donjih.

U donjoj zoni je ostavljen prostor za mašinu za pranje posuđa, a ostatak prostora iskorišćen je za fioke, obična vrata i jednu mrežnu fioku.

Aspirator je ugradni, a kako u kuhinji nije predviđen otvor za cirkulaciju vazduha, u gornjem delu elementa iznad aspiratora ostavili smo mrežicu.

Sudopera je granitna, a sokla aluminijumska.

Leđa pulta su u sivoj boji, dok su gornja ploča i stranica pulta u istom drvenom dezenu univera kao i gornji kuhinjski elementi, kako bi se sve estetski uklopilo u enterijer. U nastavku pulta nalazi se element sa otvorenim policama, napravljen od duplog univera.

Kupatilo

Materijal koji je odabran za kupatilski nameštaj je medijapan, što uvek i savetujemo klijentima, zbog velike koncentracije vlage u ovoj prostoriji.

Element ispod lavaboa je od farbanog medijapana bež boje, a čine ga fioke i otvorene police. Ugrađena je i šipka za peškir.

Ploča ispod lavaboa je Compact, rađena pod gerom, bež boje sa crnim presekom.

Iznad lavaboa je ogledalo sa fazetom (oborene ivice) i tri staklene police.

U kupatilo je smešten i jedan plakar, koji je izdignut od poda na aluminijumske nogice, a prostire se do plafona (gornji deo je zatvoren maskom). Otvara se tip on sistemom.

Dečija soba

Sav nameštaj u dečijoj sobi je od univera u kombinaciji bele, zelene i teget boje. Na svim mestima na kojima je to bilo porebno postavljene su ukopavajuće ručke.

Za potrebe dečije sobe napravljen je krevet po meri, izdignut u odnosu na standardnu visinu, sa četiri fioke.

Do kreveta je jedan stepenik, koji je zapravo kutija za odlaganje stvari, koji je urađen po šablonu, jer se na tom delu zida nalazi luk.

U sobi postoji jedan radijator za koji smo napravili masku, čija je gornja ploča produžena do prozora, a do radijatora je bilo potrebno smestiti plakar.

Donji deo plakara je unutra potpuno iskorišćen, s tim što je spolja sa desne strane fiksni deo, a sa leve vratanca. Iznad je fioka, a gore, u nastavku, plakarski prostor.

Radni sto je ugaoni, sa zaobljenjem i kasetom ispod. Točkići na mobilnoj kaseti su sa zelenom maskom, kako bi se uklopili sa nameštajem.

Na ploču radnog stola naslonjene su i otvorene police za knjige.

Klizni plakar u spavaćoj sobi

Za spavaću sobu napravili smo klizni plakar od belog univera.

Na sredini plakara nalaze se ogledala, a sa jedne strane su otvorene police.

Rukohvat je aluminijumski, a sistem za otvaranje Raumplus.

Raspored u unutrašnjosti plakara je napravljen u dogovoru sa klijentima.

Da li vam se dopada? Kažite nam u komentarima ispod!

Pogledajte i ostale reference