Dečija soba na Banjici

Kompletan nameštaj po meri za dečiju sobu u stanu na Banjici, u pretežno beloj boji i sa primesom pastelnih tonova.

Dečije sobe male kvadrature, u koje je neophodno racionalno smestiti krevet, radni sto, police, plakar, komodu kao i dve kasete, tj. dva pomoćna stočića, zahtevaju posebnu pažnju prilikom određivanja dimenzija i planiranja rasporeda. Nakon uzimanja mera, napravili smo predlog za roditelje u vidu tehničkog crteža i 3D modela, i nakon njihovog pristanka krenuli u proizvodnju.

Sav nameštaj za ovu dečiju sobu rađen je od univera pretežno bele boje, sa detaljima od medijapana.

Svaki komad nameštaja (osim, naravno, polica i radnog stola) ima točkiće sa kočnicama, tako da se sa njim može lako manipulisati u slučaju potrebe za premeštanjem i promenom rasporeda.

Krevet  od univera kao podlogu za dušek ima latofleks letvice, i sadrži tri ugrađene fioke za odlaganje posteljine, od kojih su dve bele boje, a jedna limun zelena.

Uzglavlje kreveta je više od uobičajenog, kako bi poslužilo i dodatim namenama (prikrivanje neželjenih elemenata na zidu iza njega, panel i/ili prostor za kačenje).

Biblioteka, to jest police koje stoje iznad radnog stola, pravljene su po meri od univera, sa zaobljenim ivicama, kako bi se izbegla oštrina, što je bila klijentova posebna želja.

Nekoliko fioka na komodicama uradili smo od univera u boji drveta, kako bi se razbila monotonija dominantne bele boje.

Plakar za dečju garderobu i komoda takođe su rađeni od belog univera, ali sa ramom od medijapana. Fioke koje se nalaze u donjem delu plakara su od univera u boji drveta, kao i jedna u zelenoj boji, radi odavanja zanimljivijeg utiska u enterijeru.

Radni sto je pričvršćen nosačima na zid. U nastavku je ploča u istom nivou kao i radni sto, i ona služi kao dodatna radna površina iznad inače neiskorišćenog prostora u kome se nalazi radijator.

Pogledajte i ostale reference