Kuhinja po meri od medijapana visokog sjaja

Putem mail-a nas je kontaktirao par iz Švajcarske. Izrazili su želju da im napravimo nameštaj po meri za kuhinju i spavaću sobu u njihovom stanu u Beogradu.

Kako žive daleko, elektronskom poštom smo im poslali naše predloge dizajna, prema okvirnim merama koje su nam predočili, i nakon nekoliko prepiski zajedničkim snagama došli smo do idealnog rešenja.

Osnovna ideja je bila da nameštaj bude izrađen kvalitetno, u strogo minimalističkom, urbanom stilu.

Kuhinja je od medijapana visokog sjaja.

Dvoja gornjih vrata levo i desno od aspiratora su sa sivo bojenim staklom, u alu ramu. Ona su prepuštena u odnosu na ostatak gornjih elemenata, kako bi se jednostavno i bez ručki otvarala odozdo, bez rizika da se staklo isprlja dodirima prstiju. Bela vrata gornjih elemenata su takođe bez ručki, a otvaraju se pomoću ugrađenih Blum-ovih mehanizama.

U podu gornjih elemenata ugrađena je halogena rasveta. Celom dužinom gornjih elemenata postavljena je maska do plafona, kako bi se u potpunosti sakrio prostor između ivice plafona i gornjih elemenata kuhinje , što je veoma praktično jer onemogućava skupljanje prašine na vrhovima. Sudopera je granitna, a rerna ugradna.

Donji kuhinjski elementi su od medijapana sive boje. Sve fioke imaju Blumove mehanizme, dok je u donje elemente ugrađena je i mrežna fioka.

U visokom elementu prekoputa nalazi se ugradni frižider i džambo šina (velika mrežna fioka).

Pult, to jest šank, koji ujedno može poslužiti i kao sto, takođe je izrađen od medijapana bele boje visokog sjaja. I sa jedne i sa druge strane pulta ostavljena je dovoljna dubina, tako da se može ugodno sedeti. Debljina gornje ploče je 8 centimetara.

Za spavaću sobu ovog modernog stana napravili smo po meri američki plakar od medijapana visokog sjaja, u crno – beloj boji.

Unutrašnjost plakara je raspoređena po klijentovoj želji, kombinacijom polica, fioka i prostora za kačenje garderobe.

Pogledajte i ostale reference