4-3

Retro i po meri – stan koji vas lako može inspirisati

Danas se mnogo toga što smo napustili u drugoj polovini 20. veka vraća u modu, pa je takav slučaj i sa uređenjem enterijera.
Mi vas danas vodimo upravo u jedan takav stan – stan koji odiše duhom 60.-ih godina prošlog veka i dovoljno je da pogledate samo par fotografija i već će vam biti jasno da ste u nekom prošlom vremenu.

No, nismo se zbog tog stila odlučili da podelimo s vama fotografije ovog stana, već su nam pažnju skrenuli neki drugi elementi. Preciznije, razlog što nam je ovaj stan zapao za oko je nameštaj po meri. Nalazi se u kuhinji koja je opmremljena po meri od poda do plafona i u spavaćoj sobi čiji u kojoj je garderober napravljen po meri prostorije.

0-6

1-4

2-3

3-3

Kuhinja je pretežno u belom, od visećih delova do donjih elemenata a iskorak iz belila čine radna ploča koja je u boji svetlog mermera, staklena vrata na pojedinim visećim elementima, ručkice i česma koje su u boji zlata. Upravo ovi elementi kuhinji daju taj retro izgled, ali je ujedno čine i otmenom i sofisticiranom i ublažavaju osećaj sterilnosti koji bela boja može doneti kad se sama nađe u prostoru.
Inače, uređaji su takođe maskirani i stopljeni s nmaeštajem, a jedini izuzetak čini šporet.

4-3

Svi zidovi su maksimalno iskorišćeni, a elementi se protežu do samog plafona. Pored ove iskoristivosti, želimo da skrenemo pažnju i na broj kutija, pregrada, komodica, polica koji sačinjavaju ovu kuhinju i čine da se u njoj nađe mesto za skladištenje raznih stvari.

5-4

6-3

Spavaća soba ima krevet, komodu i garderober. Svaki od komada je savršeno uklopljen u prostoriju, s tim što bismo protagonizam dali garderoberu koji je, budući da je po meri prostora i kreveta, napravljen tako da popunjava svaki centimetar raspoloživog zida: iznad kreveta se nalazi most koji se sastoji iz gornjih elemenata, a pored kreveta su ormari od poda do plafona. Mudro, lepo i praktično rešenje, bar se nama takvim čini.

7-3

8-3

9-4

Napomena:

Ovaj tekst na blogu, kao i svi drugi tekstovi inspirativnog karaktera objavljeni na ovom sajtu, uključujući i fotografije nameštaja, služe da daju savet i inspiraciju korisnicima ovog sajta o najboljem načinu kombinovanja nameštaja u enterijeru i potencijalnim rešenjima za izradu nameštaja po meri.

Fotografije su ilustrativnog karaktera.

Fotografije lepih enterijera sa lepim nameštajem, koji Crvena Jabuka po uzoru na fotografiju i uz modifikacije eventualno može izraditi po meri za potencijalne klijente, a prikazane su u tekstovima na blogu, služe samo kao inspiracija.

Crvena Jabuka, objavljivanjem bilo kog inspirativnog teksta na blogu, ne obavezuje se da će potencijalnom klijentu na zahtev izraditi identičan nameštaj po meri, a po uzoru na bilo koju fotografiju integrisanu u bilo koji blog post na ovom sajtu, te zadržava pravo da predloži potencijalnom klijentu modifikacije nameštaja prikazanog na fotografijama u blogovima, kao i da obrazloži potencijalnom klijentu nemogućnost izrade nameštaja po meri po uzoru na neke od fotografija integrisanih u blog post-ove na ovom sajtu. 

 

Izvor: Delikatissen